Berane: Maloljetnik osumnjičen za krađu sa grobova

A.J. je, kako se sumnja, tokom novembra sa gradskog groblja u Beranama, seoskog groblja u Budimlju i seoskog groblja u Polici, otuđio 13 bronzanih spomen- bisti
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 12:05h

Beranska policija podnijela je poseban izvještaj protiv maloljetnog A.J. (17) iz Berana, zbog sumnje da je počinio "više krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju počinjenih u sticaju sa krivičnim djelom povreda groba".

Poseban izvještaj, kako je saopšteno iz Uprave policije, podnijet je i protiv E.S. (20) nastanjenog u Beranama i S.V. (36) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo prikrivanje.

"Sumnja se da je A.J. 6. februara ušao, maskiran fantomkom, u radnju za otkup zlata "Gold exchange", lociranoj u ulici M. Zečevića u Beranama, i od radnice zapošljene u pomenutoj radnji, sumnja se, prijeteći fizičkim napadom, oduzeo izvjesnu količinu zlata- veće novčane vrijednosti, kao i novac u iznosu od 520 eura, nakon čega je pobjegao iz radnje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pretresom u kući koju na području Berana koristi A.J., pronađena fantomka i garderoba koju je maloljetnik, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja razbojništva za koje se sumnjiči.

"A.J. je, kako se sumnja, tokom novembra 2012. u više navrata, upotrebom podesnog sredstva, iz gradskog groblja u Beranama, seoskog groblja u Budimlju i seoskog groblja u Polici, otuđio 13 bronzanih spomen- bisti, na taj način oštećujući grobove gdje su se spomen –biste nalazile. Sumnja se, da je A.J. jedan dio otuđenih spomen -bisti prodao E.S., koji ih je potom, kako se sumnja, prodao S.V.", dodaje se u saopštenju

Nakon hapšenja A.J. je, u zakonskom roku, predat nadležnom državnom tužiocu, koji mu je donio rješenje o zadržavanju.

Bonus video: