Vukotić na udaru policije: Oduzeli mu blindirani „mercedes”

Luksuzni "mercedes" iz nove "S" serije, sa blindiranim pojačanjima, nalazi se na parkingu kotorske policije
453 pregleda 22 komentar(a)
Mercedes S serija, Foto: Automarket.ba
Mercedes S serija, Foto: Automarket.ba
Ažurirano: 25.04.2013. 13:45h

Kotorska policija oduzela je blindirani luksuzni "mercedes" Jovici Vukotiću (36), koji se u evidencijama MUP-a vodi kao jedan od vođa kotorskog klana.

Vukotića je policija zaustavila u utorak u popodnevnim časovima, dok je vozio "mercedes" registrovan u inostranstvu, jer po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja nema pravo na upravljanje automobilom koji nema crnogorske table.

Nakon što je Vukotić zaustavljen, policija je pretresla njegov automobil i pronašla okvir od pištolja sa municijom, koji je oduzet i biće poslat na vještaćenje u Forenzički centar.

Nakon toga, priveden je u kotorsku policiju, a protiv njega će u skraćenom postupku biti podnijeta krivična prijava za "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnim materija".

Luksuzni "mercedes" iz nove "S" serije, sa blindiranim pojačanjima, nalazi se na parkingu kotorske policije, gdje će biti parkiran u naredna tri mjeseca dok inspektori ne provjere kako i gdje je kupljen, kao i porijeklo novca.

Vukotić se u policijskim evidencijama vodi kao jedan od vođa tamošnjeg klana, a njegovo ime često je pominjano u brojnim tučama i obračunima na crnogorskom primorju.

Prošlog ljetac Vukotić se sa svojim bratom Igorom i prijateljima Daliborom Đurićem i Jovanom Jovanovićem skrivao 13 dana, jer ih je tivatska policija tražila zbog sumnje da su bili umiješani u pucnjavi ispred diskoteke “Madam coco” kada je ranjen Dejan Deković (35).

Zbog nedostatka dokaza, tužilaštvo nije pokretalo istragu protiv njih, jer nije bilo čvrstih dokaza da je neko od ove grupe pucao na Dekovića.

Braća Vukotić, Jovanović i Đurić pominju se da su, navodno, bave sumnjivim poslovima ali i da su u sukobu sa drugim klanovima sa primorja, zbog čega su nekoliko puta bili i meta napada u Kotoru i Beogradu.

Đurić je uhapšen prošle sedmice, prilikom pokušaja da sa lažnim pasoše iz BiH uđe u Hrvatsku.

Kako saznaju "Vijesti", Đurić je uhvaćen na graničnom prelazu, jer su ga Hrvati tražili zbog sumnje da je tokom 2009. godine koristio falsifikovanu "putovnicu", na ime Srbina koji živi u Hrvatskoj.

"Pasoš mu je bio izdat u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu 2009. godine", navodi izvor.

Lažni pasoš je koristio dok je na snazi bila potjernica koju je za njim raspisao Interpol Podgorica, zbog izbjegavanja odsluženja devet mjeseci zatvorske kazne na koju je osuđen zbog tuče i nošenja oružja.

On je u međuvremenu odležao kaznu.

Đurić se dva puta našao ne meti napadača - tokom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U septembru 2011. godine povrijeđen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena na ulazu zgrade na Novom Beogradu, a tada je ranjena i njegova djevojka.

U Kotoru, prema podacima policije, postoji najmanje tri kriminalne grupe, koje se međusobno preklapaju u sumnjivim poslovima, što često dovodi i do obračuna među njima.

Bonus video: