Bez istrage protiv bivšeg direktora "Mediteran reklama", sad on tuži državu

Kentera će sljedećih dana pripremiti obimnu dokumentaciju i podnijeti vrlo visoku novčanu tužbu protiv države Crne Gore
368 pregleda 6 komentar(a)
Marko Kentera, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marko Kentera, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2013. 20:12h

Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala Vrhovnog državnog tužilaštva, obustavilo je istragu protiv bivšeg direktora budvanskog javnog preduzeća „Mediteran reklame“ Marka Kentere, koji se teretio da je zloupotrijebio položaj.

Spektakulrano hapšenje na graničnom prelazu Debeli brijeg, a potom privođenje u Podgoricu kod specijalnog tužioca za organizovani kriminal, moglo bi sada da skupo košta državu - Kentera je najavio da će podnijeti tužbu „zbog narušavanja osnovnih prava, sloboda i ugleda“.

Kentera će, kako je “Vijestima” potvrđeno, sljedećih dana pripremiti obimnu dokumentaciju i podnijeti vrlo visoku novčanu tužbu protiv države Crne Gore:

“Zbog narušavanja osnovnih prava i sloboda građana za koje smatra da su mu bile povrijeđene, zbog propuštene materijalne dobiti, duševnih bolova i narušavanja ugleda“.

Kentera će, kako je “Vijestima” potvrđeno, sljedećih dana pripremiti obimnu dokumentaciju i podnijeti vrlo visoku novčanu tužbu protiv države Crne Gore

Budvanska policija, po nalogu specijalnog tužioca, dva dana uoči hapšenja, tražila je Kenteru po gradu, koji je bio službeno odsutan, zbog čega se teretio da je u bjekstvu.

Nakon povratka, uhapšen je čim je stupio na teritoriju Crne Gore.

Kentera je uhapšen, kako je tada saopštila Uprava policije, zbog sumnje da je, prije gotovo osam godina, zloupotrijebio službeni položaj, nanio štetu preduzeću, a sebi i drugima omogućio protivpravno sticanje koristi u iznosu od 31.500 eura.

Nakon saslušanja i puštanja na slobodu, Kentera je saopštio da je sve radio u skladu sa zakonom i uredbama tadašnjeg gradonačelnika Budve. Tada je na vlasti u Budvi, u periodu od 2002. do 2005. bio je opozcioni savez LSCG i tadašnjih prosrpskih partija.

U okviru istrage, samo tri dana prije Kentere, u porodičnoj kući uhapšen je i takođe bivši direktor JP “Mediteran reklame” Rajko Kovač.

Kovaču, koji je tada proveo dva dana u zatvoru, na teret se stavlja da je zloupotrebom službenog položaj oštetio preduzeće za preko 57 hiljada eura.

Tužilaštvo se nije oglasilo da li će nastaviti istragu protiv Kovača.

Tužilaštvo je obojicu teretilo da su, brojnim komercijalnim firmama, umanjivali fakture za plaćanje reklamnih panoa.

Bonus video: