Suđenje za dvostruko ubistvo: Raičević tvrdio da je on dobio prvi udarac

Raičević ispričao da ga je supruga varala sa Dulovićem, da je tu vezu u početku negirala, ali da mu je kasnije sve priznala
825 pregleda 0 komentar(a)
Igor Raičević, Foto: Zoran Đurić
Igor Raičević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.04.2013. 07:00h

Advokat Srđan Radović tražio je od Apelacionog suda da smanji presudu Igoru Raičeviću, koji je za ubistvo supruge Marije i Ivana Dulovića osuđen na 40 godina zatvora.

Na sjednici Apelacionog suda, gdje se raspravljalo o žalbi na prvostepenu presudu, zamjenik vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković, predložio je da se žalba odbrane odbije kao neosnovana i potvrdi presuda.

Sutkinja Seka Piletić, pročitala je presudu vijeća koleginice Milenke Seke Žižić, u kojoj se podsjeća da je javnost bila isključena sa dijela suđenja kada je Raičević iznosio odbranu.

On je tada rekao da žali zbog svega. Ispričao je da ga je supruga varala sa Dulovićem, da je tu vezu u početku negirala, ali da mu je kasnije sve priznala.

Kazao je da je Duloviću uzalud poručivao da se “okani njega i njegove porodice”. Iznoseći odbranu, on je 25. septembra ispričao i da je Dulović po njegovu suprugu najprije dolazio vozilom BMW, podgoričkih tablica, a zatim i vozilom Vrhovnog suda, crnim audijem, registarskih oznaka PG: CG 006.

Rekao je da je u suprugin automobil ugradio prislušne uređaje i da je tako na dan tragedije saznao da je Marija s Dulovićem u blizini Doma zdravlja, kod Osnovne škole “Savo Pejanović”.

Objasnio je da im je automobilom prepriječio put, da je Dulović tada izašao iz kola i udario ga pesnicom u nos, kada mu je krv potekla.

On je, kako je kazao, uzvratio udarcem u čelo, kada je čuo Marijinu vrisku, koja ga je “dovodila do ludila”.

Tada je najprije pucao u nju, a zatim i u Dulovića.

“Sud je zanemario da je Dulović pesnicom udario Raičevića u nos. Ovo znači da je Raičević imao sukob sa njim, pa ovo do kraja nije raščišćeno... U momentu kada je pucao, nalazio se u stanju straha, bijesa i jake razdraženosti, tako da nije mogao da upravlja svojim postupcima, jer je Dulović bio istrajan da mu razori brak i porodicu. Ovdje je riječ o ubistvu na mah, a ne o teškom ubistvu”, piše u žalbi odbrane.

U presudi piše da nije dokazano da ga je Dulović pesnicom udario u nos, jer nema medicinske dokumentacije koja bi to potvrdila.

Prema optužnici, Raičević je 25. novembra 2011. s umišljajem ubio suprugu Mariju i Dulovića.

Dulović je bio zet Vesne Medenice, predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i radio je u njenom obezbjeđenju.

Bonus video: