Podgorica: Bačena bomba na vozilo policajca

Eksplozivna naprava podmetnuta na “pasat karavan” saobraćajnog policajca Saše Pejovića, ispred njegove kuće. U eksploziji, nije bilo povrijeđenih
192 pregleda 25 komentar(a)
Saša Pejović vozilo, Foto: Luka Zeković
Saša Pejović vozilo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.04.2013. 06:50h

Inspektori tragaju za osobama koje su, oko tri sata iza ponoći, podmetnule eksplozivnu napravu na “pasat karavan” saobraćajnog policajca Saše Pejovića, ispred njegove kuće u podgoričkom naselju Zagorič.

U eksploziji, koja je digala na noge mještane tog naselja, nije bilo povrijeđenih.

Osim velike štete na “pasatu”, od siline detonacije oštećen je i “golf”, koji je parkiran pored. Pričinjena je i materijalna šteta na kući Pejovića - popucali su prozori i odvaljen je dio drvenarije.

U trenucima eksplozije, Saša je spavao u kući u kojoj su spavali i njegov otac i sestra.

Službenici Sektora kriminalističke policije Podgorice obavili su uviđaj na licu mjesta i saslušali svjedoke. Tokom uviđaja, oko kuće Pejovića okupio se veliki broj mještana.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, tokom jučerašnjeg dana privedeno je na informativni razgovor nekoliko osoba, za koje je postojala sumnja da su imali veze sa tim događajem.

“Vijesti” su juče kontaktirale Sašu Pejovića, koji nije želio da komentariše podmetanje bombe na svoj automobil, uz obrazloženje da su istražne radnje u toku.

Iz vrha Uprave policije potvrđeno je “Vijestima” da se radi o uzornom profesionalcu. Policija, prema nezvaničnim informacijama, ima određene indicije i sumnje, ko bi mogao biti odgovoran za napad na Pejovića.

Izvori “Vijesti” bliski istrazi kažu da se sumnja da podmetanje bombe ima veze sa profesionalnim postupcima njihovog kolege, koji, navodno, nije bio nijem na određena kršenja zakona lokalnih kriminalnih krugova.

Sumnja se da motiv napada na Pejovića leži u tome.

Bonus video: