Gušić na otvaranju, Mrvaljević najveća nada

Rival našem džudisti u prvom kolu kostura od 32 borca je Letonac, 29-godišnji Denis Kozlovs. Kozlovs je deceniju stariji od Gušića i u bogatoj riznici medalja ima bronzu sa EP
86 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Gušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.04.2013. 09:22h

Borbe na Evropskom prvenstvu u džudu, u hali koja nosi ime čuvenog i neponovljivog boksera Lasla Papa, počinju danas u Budimpešti. Crnogorsku reprezentaciju će prvog dana na tatamiju predstavljati mladi džudista Akademika, Nikola Gušić u kategoriji do 66 kilograma.

Rival našem džudisti u prvom kolu kostura od 32 borca je Letonac, 29-godišnji Denis Kozlovs. Kozlovs je deceniju stariji od Gušića i u bogatoj riznici medalja ima bronzu sa Evropskog prvenstva.

U petak, drugog dana nadmetanja, nastupiće najtrofejniji reprezentativac, Srđan Mrvaljević u kategoriji do 81 kilogram.

"Prioritet u ovoj sezoni mi je Svjetsko prvenstvo krajem avgusta u Rio de Žaneiru, na kojem ću braniti titulu viceprvaka osvojenu prije dvije godine u Parizu. Tako i tempiram formu, pa nijesam na maksimumu pripremljenosti ovdje u Budimpešti. Ipak, to ne znači da neću dati svoj trenutni maksimum, ali žrijeb mi baš i nije bio naklonjen. Na mojoj posljednjoj provjeri, gran priju u turskom Samsunu, krajem marta izgubio sam od Moldavca Valerua Duminika, a već u prvoj borbi nas je spojio žrijeb na Evropskom prvenstvu. To je odlična prilika da mu se revanširam, i garantujem da ću u ostvarenju te želje dati maksimum", kazao je Mrvaljević, naša najveća nada za dobar plasman u Budimpešti.

U subotu, 26. aprila, Crna Gora imati trojicu džudista, Predraga Stanjevića i Dimitrija Vukotića u kategoriji do 90 kilograma, a Novicu Milovića do 100 kilograma.

Pored trenera Dragana Šćepanovića, sa našim džudistima je i naš najbolji džudista svih vremena i predsjednik Skupštine Džudo saveza Crne Gore, Dragomir Bečanović, kao šef delegacije.

Bonus video: