U Baru zapaljen automobil Šćepana Bujića

Vozilo se nalazilo u dvorištu kuće Marka Gojčevića, kuma Šćepana Bujića
780 pregleda 84 komentar(a)
Šćepan Bujić, Automobil, Foto: Anto Baković
Šćepan Bujić, Automobil, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.04.2013. 07:23h

Barska policija traga za napadačima, koji su juče ujutro oko četiri sata zapalili automobil Baranina Šćepana Bujića (21), koji je se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu zbog ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina u februaru ove godine.

Bujićev “BMW” (PG-BJ-921) zapaljen je ispred dvorišta kuće njegovog kuma Marka Gojčevića, u barskom naselju Čeluge.

Policija pretpostavlja da je napadač polio benzinom prednji dio automobila, koji je bio parkiran na ulici, a potom zapalio vozilo koje je u buktinji gotovo potpuno uništeno.

“Istraga je u toku. Tragamo za počiniocima i za sada imamo malo detalja oko ovog slučaja”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Vatra je potpuno uništila prednji dio “BMW-a”, a nešto kasnije eksplodiralo je i gorivo što je dodatno spržilo Bujićev automobil.

Policija vjeruje da je paljenje Bujićevog automobila jedan vid odmazde zbog ubistva braće Gojačanin, koji su 15. februara ubijeni u bilijar klubu “Mr otto”.

Tokom provjera poslova porodice Bujić, policija je još prije ubistva braće Gojačanin privremeno oduzela taj “BMW ”, koji je tri mjeseca bio na provjeri. Nakon isteka zakonskog roka za provjeru, policija je prije desetak dana vratila “BMW ”, koji je preuzeo Bujićev kum Marko Gojačanin.

Šćepan Bujić je sin Veselina Bujića, kojeg je policija u svojim evidencijama označila kao jednog od vođa barskog klana, a poslovi njegove grupe su mjesecima bili na udaru inspektora za suzbijanje organizovanog kriminala.

Tek nakon brutalnog ubistva braće Gojačanin u bilijar klubu policija je krenula sa danonoćnim pretresima imovine pripadnika Bujićeve kriminalne grupe.

Osumnjičeni Šćepan Bujić tokom saslušanja kod tužioca priznao je da je usmrtio braću, ali se pravdao da je to učinio, navodno, u velikom strahu i samoodbrani.

Dvije noći su u Baru hiljade ljudi zapalile svijeće za braću Gojačanin, a nakon toga uslijedile su prijetnje i uznemiravanja na račun administratorki fejsbuk stranice.

Mjesec nakon ubistva braće, porodica Bujić napustila je taj grad, navodno, jer više “nijesu mogli da trpe medijski, policijski i svaki drugi pritisak”.

Bonus video: