"nagradna igra"

Nudi stan, auto i put u London za dopunu od dva eura

Iz M-tela su pozvali korisnike da budu oprezni i svaki vid zloupotrebe prijave korisničkom servisu
52 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:08h

Za sada nepoznati prevarant, korisnik M-tel mreže, organizovao je “nagradnu igru”, kako bi zaradio novac na račun lakovjernih građana.

Više čitalaca i novinar “Vijesti” dobili su juče sms poruke sa broja 068/537-824, u kojoj se nudi učešće u “nagradnoj igri” i “vrijedne nagrade” onima koji pomenuti račun dopune sa dva eura.

Portparolka M-tela Ana Martinović, međutim, tvrdi da nije riječ o nikakvoj nagradnoj igri, već o “gruboj šali”, odnosno prevari od strane nekog od korisnika.

“Kompanji M-tel niko od građana do sada nije prijavio uznemiravanje povodom nagradne igre, ili slično. Poruke takve sadržine nisu poslate od strane kompanije. Trenutno smo organizatori sasvim druge i zakonski organizovane i prijavljene nagradne igre...”, saopštila je Martinović, istakavši da će nakon prijave nastojati da sankcionišu prevaranta i, “u mjeri u kojoj je to moguće”, korisnicima nadoknaditi štetu.

Ona je odbila da odgovori na čije ime se vodi pomenuti broj telefona, pojasnivši da je riječ o zaštićenim podacima koje ne smije da saopšti.

Novinarka “Vijesti” juče je dvadesetak puta pozvala broj, ali se korisnik nije javljao.

Sa broja je poslata poruka u kojoj se korisnicima koji pošalju dopunu od dva eura nudi mogućnost da dobiju stan, mobilni telefon, laptop, automobil i putovanje u London. U poruci piše da “nagradna igra” traje do 29. aprila.

Iz M-tela su pozvali korisnike da budu oprezni i svaki vid zloupotrebe prijave korisničkom servisu.

Od blokade do poziva policiji

Martinović je pojasnila da svaki korisnik može da prijavi uznemiravanje pozivom korisničkog servisa na broj 1600. Ona je istakla da će nakon toga obaviti detaljne provjere i obavijestiti policiju ako se uznemiravanje nastavi.

“Ukoliko se utvrdi da uznemiravanje postoji, agent putem sms poruke šalje poruku upozorenja korisniku. Ukoliko se utvrdi da uznemiravanje postoji i nakon poslate sms opomene, blokira se odlazni saobraćaj broju koji uznemirava”, pojasnila je Martinović.

Galerija