Suđenje za ubistvo Marka Vesnića: Ponovo će saslušati vještake

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo - teško ubistvo
329 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Roganović, Duško Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Duško Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2013. 17:45h

Vijeće sudije Ratka Ćupića prihvatilo je predlog advokata odbrane da se u nastavku suđenja optuženima za ubistvo Beograđanina Marka Vesnića, ponovo saslušaju vještaci medicinske i balističke struke prof. dr Miodrag Šoć i Milovan Mihailović, da bi se izjasnili o povredama koje je zadobio pokojnik.

Vještaci će, najavio je Ćupić, biti saslušani 20. maja u podgoričkom Višem sudu, u nastavku suđenja Vladimiru M. Roganoviću, Dušku N. Roganoviću i Draženu Čađenoviću, optuženima za ubistvo Vesnića i ranjavanje Ivana Markovića.

Njihov branilac, advokat Rajko Božović podsjetio je da u odluci Apelacionog suda, kojom je ukinuta ranija osuđujuća presuda, piše da treba otkloniti dilemu da li je Vesnić pogođen od rikošeta metka, koji je odbijen od tvrde podloge.

Prema optužnici, Roganovići i Čađenović su, kao saizvršioci, počinili krivično djelo - teško ubistvo.

Goran Vlaović je okrivljen za - pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

U optužnici piše da su Roganovići i Čađenović 24. jula 2009. godine, po prethodnom dogovoru, ubili Vesnića i ranili Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Nakon što su napustili diskoteku “Casa”, dok je Vesnić sjedio na klupi, napali su ga tako što su mu Vladimir Roganović i Čađenović zadali udarce nožem u lijevu podlakticu i natkoljenicu.

Duško Roganović je prema Vesniću i Markoviću ispalio po dva hica.

“Vlaović im je nakon toga obezbijedio apartman u vili “Monako”, donoseći im hranu, vodu i kartice za mobilni telefon”, piše između ostalog u optužnici.

Bonus video: