Novljanin tvrdi da ga je hrvatski policajac maltretirao bez razloga

“Kada sam mu rekao da nije tačno da nemam vezan pojas, rekao mi je da nije pravilno vezan"
414 pregleda 75 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2013. 17:29h

Novljanin Radomir Lalović, koji godinama živi u Njemačkoj, tvrdi da mu je prije dvije noći hrvatski policajac na putu ka Dubrovniku napisao kaznu od 65 eura, ni krivom ni dužnom.

Lalović je kazao “Vijestima” da ne zna razlog zbog koga ga je policajac, koji nije htio da se predstavi, maltretirao. Rekao je da nagađa da uzrok mogu biti crnogorske registarke oznake.

“Sa prijateljem Draganom Pečuricom, sinoć oko 21.15 časova otišli smo po jednog druga na aerodrom Ćilipi. Nedaleko od škole u mjestu Gruda, zaustavila nas je policijska patrola, koja je prethodno propustila tri automobila sa hrvatskim tablicama, koja nas je pretekla na punoj liniji”, rekao je juče Lalović.

Dodao je da su u patroli bila tri policajca, od kojih je prema njima samo jedan mlađi bio korektan.

Lalović nagađa da uzrok mogu biti crnogorske registarke oznake

“Najstariji policajac iz patrole bio je prilično bezobrazan. Prvo je tvrdio da nam svjetla na autu ne rade, što nije bilo tačno, a u šta se uvjerio i njegov kolega, koji je rekao da su svjetla ispravna. Stariji policajac je na to kazao: ’Za mene ne rade”, istakao je Lalović.

Ipak nije napisao kaznu za svjetla.

“Morao je nekako da me kazni, iako sam bio potpuno ispravan. Kazao je da će mi oprostiti svjetla, ali da mora da mi napiše kaznu za nestavljanje pojasa”, rekao je on. Pojas, je kaže Lalović, u toku vožnje i u početku razgovora bio preko njegovih grudi.

“Kada sam mu rekao da nije tačno da nemam vezan pojas, rekao mi je da nije pravilno vezan. Ne bi mi bilo mrsko da ponovo pođem do Dubrovnika i da sudiju za prekršaje pitam kako to može da bude nepravilno vezan pojas”, kazao je Lalović.

Dodao je da ga do sada, kada je išao u Hrvatsku, niko nije maltretirao.

“Obično sam do Dubrovnika vozio automobil sa njemačkim tablicama. Policajac, koji me je maltretirao, nije želio da kaže ime i prezime, samo znam da su iz policijske uprave Gruda”, naveo je Lalović.

Njegove riječi, kazao je, može da potvrdi Pečurica, kao i policajci koji su bili sa starijim kolegom.

“Nakon tog događaja, otišao sam na granični prelaz Debeli brijeg - Karasovići, gdje sam na hrvatskoj strani pokušao da podnesem prijavu protiv policajca, ali su mene i prijatelja istjerali iz kancelarije”, istakao je Lalović.

Pomoć je pokušao da potraži i na crnogorskoj strani, gdje su mu kazali da se obrati hrvatskom konzulatu u Kotoru, kao i da nije jedini koji ima probleme kada dođe iz Hrvatske.

“Na graničnom prelazu su nam kazali da često dolaze ljudi iz Crne Gore da se žale da su imali neki problem u Hrvatskoj ili sa policijom, ili da im je neko izbušio gume na automobilima”, pojasnio je Lalović.

Galerija

Bonus video: