Navijači "Koma" ispričali svoju verziju: Policajac mlatio pendrekom po glavi

“Plav je, izduženog lica i lako bih ga prepoznao. Ostali policajci su mu se obraćali sa Zeko”,
407 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2013. 14:25h

Povrijeđeni navijači “Koma” Đorđe Milačić (21) i maloljetni S.B. (17) sa Zlatice, dan nakon incidenta na utakmici u Kolašinu, ispričali su “Vijestima” kako su se, tvrde, ni krivi ni dužni našli na meti pendreka policajca pod nadimkom Zeko.

Uglas su opisali kako izgleda policajac koji ih je udario pendrekom po glavi...

“Plav je, izduženog lica i lako bih ga prepoznao. Ostali policajci su mu se obraćali sa Zeko”, ispričao je Milačić, koji je najgore prošao u incidentu sa policijom.

Zbog udarca pendrekom po glavi, njemu je pomoć ukazivana u kolašinskom Domu zdravlja, gdje su mu ljekari stavili četiri kopče, a preksinoć kasno, zbog mučnine i vrtoglavice, Milačić je bio na pregledima i u Urgentnom bloku Kliničkog centra.

Povrijeđeni navijači naveli su da je incident sa policijom počeo odmah po dolasku na stadion, gdje je prvo došlo do “koškanja”.

“Kada sam vidio to, stao sam ispred policajaca i digao ruke uvis i vikao: 'Nemojte, nemojte, stanite to su sve djeca'. Tada je ovaj policajac, pod nadimkom Zeko, krenuo ka meni i silovito me udario pendrekom. Osjetio sam jak udarac, pao i izgubio svijest. Nakon toga se malo čega sjećam, prve slike su mi iz Hitne pomoći”, ispričao je Milačić.

Nakon što je Milačić krvav pao, policajac koji ga je udario, po priči navijača, nije se zaustavio...

“Krenuo je tada razjaren ka ostalima. Uhvatio je rukama jednog od naših drugova, a ja sam sa druge strane pokušavao da ga otrgnem. Dok smo ga 'čupali', ovaj policajac me pendrekom udario po glavi, pao sam”, prisjetio se maloljetni S.B. kojem je, takođe, nešto kasnije pomoć ukazivana u Hitnoj pomoći.

Povrijeđeni navijači ispričali su za “Vijesti” da ih od udaraca penderka, više bole neistine koje policija iz Kolašina plasira u javnost.

Mladići su pojasnili da je u nedjelju u Kolašinu bila i grupa navijača “Koma” koja je došla vozom i da oni ne znaju da li su možda ti mladići pravili nerede po gradu

To, kako smatraju povrijeđeni navijači, čine kako bi “prikrili prekoračenja organa reda iz tog grada”.

Milačić sa tuferom na glavi, a maloljetni S.B. sa modricom od pendreka na čelu, tvrde da nijesu pravili nerede ni prije utakmice, a ni po dolasku na stadion “Gorštaka”.

“Nas 25 organizovano kombijem, pod okriljem kluba, otišli smo u Kolašin da navijamo za 'Kom'. Tamo smo došli nešto ranije, bili po centru, gdje smo pjevali navijačke pjesme našeg kluba. U jednom trenutku prišao nam jedan policajac i rekao da se smirimo i ne deremo, jer smo došli u miran grad. Poslušali smo ih i jedno pola sata još bili na trgu, nakon čega smo otišli na stadion”, tvrde mladići, koji su naveli da nikoga iz njihove grupe nijesu vidjeli da “maltretiraju građane, niti da kradu u prodavnicama”.

“Ja nikoga nijesam vidio. Sve sam u prodavnici uredno platio. Nikoga nijesam vidio da tako nešto radi”, ispričao je maloljetnik.

Mladići su pojasnili da je u nedjelju u Kolašinu bila i grupa navijača “Koma” koja je došla vozom i da oni ne znaju da li su možda ti mladići pravili nerede po gradu.

“Kazali su nam tokom davanja iskaza u policiji da su sve snimile kamere. Neka pokažu te snimke, pa ako je neko krao ili divljao, lomio neka ga hapse u podnose prijave. Neka ne bacaju ljagu na nas”, ispričali su mladići, koji će i u privatnim parnicama tražiti pravdu i kaznu za policajca koji ih je tukao.

“Policija neka pod hitno identifikuje i kazni tog policajca”, kazali su oni.

Policija iz Kolašina tvrdila je da su se navijači iz Podgorice bahato ponašali po gradu - krali piće i hranu, uznemiravali prolaznike i lomili stakla...

Liječili ga mokrom krpom

Povrijeđeni navijači “Koma” nijesu zadovoljni ni tretmanom ljekara u Kolašinu - maloljetni S.B. tvrdi da su mu hematom na glavi liječili “mokrom krpom”. “Ljekar me je pogledao i rekao mi 'nije ti ništa'.

Samo su mi stavili mokru krpu i rekli da mogu da idem”, ispričao je sedamnaestogodišnjak. Mladić nakon pregleda nije dobio ni izvještaj ljekara, a teže povrijeđeni Milačić, uz naknadnu molbu dobio je opis povreda nakon prijema.

Galerija

Bonus video: