Podgorica: Festival zdravlja za vikend u Delta sitiju

Slogan manifestacije ove godine je „Tvojih 5 minuta za zdraviji i srećniji život “
128 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2013. 19:47h

Festival zdravlja i zdravih stilova života, četvrti po redu, biće održan u šoping molu Delta siti 27. i 28. aprila od 10 do 22 sati.

Festival organizuje Udruženje sportske medicine Crne Gore i Delta siti.

“Biće to sjajna prilika da se građani Crne Gore informišu o svemu što ih interesuje u vezi sa zdravljem, kao i da dobiju savjete od stručnjaka iz raznih oblasti. Na Festivalu će učestvovati farmaceutske kuće, zdravstvene ustanove, instruktori fitnesa i drugih sportova, stručnjaci iz svijeta velnesa i banjskog turizma, kao i oni koji se bave zdravom ishranom. Posjetioci će moći i da besplatno izmjere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, odrede indeks tjelesne mase i dobiju besplatne savjete ljekara i farmaceuta. Svrha Festivala zdravlja je edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja. Poseban segment Festivala predstavljaće besplatni pregledi specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije namijenjeni djeci i mladima svjesni činjenice o porastu deformiteta mišićno koštanog sistema u ovom uzrastu”, saopštili su organizatori.

Slogan manifestacije ove godine je „Tvojih 5 minuta za zdraviji i srećniji život “.

Direktor Festivala Vasilije Vlatko Stijepović rekao je da će posjetiocima ponuditi mogućnost da se na jednom mjestu informišu o proizvodima i uslugama, pomoćnim ljekovitim sredstvima i alternativnim metodama liječenja.

“Svrha Festivala zdravlja jeste edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja, a time se poboljšavaju rezultati u području privrede, kulture i društvenog života. Jedino sinergijom važnih zdravstvenih i sportskih institucija, uspješnih kompanija i promotera možemo da utičemo na to da oni koji dosada nisu vodili zdrav način života to počnu da rade, a oni koji su dosad to uspješno činili upotpune svoja znanja nekim novim sadržajima”, kazao je Stijepović.

Regionalni partneri Festivala zdravlja su Festival zdravlja iz Banja Luke i Beogradski festival zdravlja.

Galerija

Bonus video: