Fetel se pobjedama bori protiv priča o naređenju iz boksa

Poslije trke, Fetel je zajedno sa ekipom proslavio pobjedu, što nije bio slučaj 24. marta kada je bio najbrži u trci u Maleziji
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel i Kristijan Horner, Foto: Beta/AP
Sebastijan Fetel i Kristijan Horner, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2013. 11:24h

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel smislio je kako će skrenuti pažnju sa svoje odluke da ignoriše naređenje iz boksa - pobjeđivaće u trkama Formule 1.

Trostruki uzastopni svjetski šampion juče je slavio u trci za Veliku nagradu Bahreina, ispred vozača Lotusa Kimija Raikonena i Romana Grožana.

To je bio njegov drugi uzastopni trijumf u Bahreinu, a i drugi u ovoj sezoni.

Poslije trke, Fetel je zajedno sa ekipom proslavio pobjedu, što nije bio slučaj 24. marta kada je bio najbrži u trci u Maleziji, pošto je, uprkos naređenju iz boksa, pretekao klupskog kolegu Marka Vebera.

Fetel nije kažnjen zbog toga, izvinio se Veberu, ali je kasnije izjavio da bi “vjerovatno to ponovo uradio”.

“Sebastijan je potpuno zaslužio pobjedu u Bahreinu i to je fantastičan rezultat ekipe. Velika je stvar trijumfovati u trci Formule 1, a pogotovo drugu godinu uzastopno na istoj stazi”, rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

“Takođe, druga pobjeda u prve četiri trke i vođstvo u konkurenciji vozača i konstruktora u šampionatu je veoma dobar početak sezone za Red Bul”, dodao je Horner.

Fetel je u Bahreinu ostvario 28. pobjedu u karijeri, a osvajanjem tri uzastopne šampionske titule izjednačio se s legendama Huanom Manuelom Fanđom i Mihaelom Šumaherom.

Red Bul, koji je osvojio tri uzastopne šampionske titule u konkurenciji konstruktora, trenutno ima 16 bodova više od Lotusa.

Takmičenje u šampionatu Formule 1 seli u Evropu, a naredna trka na programu je 12. maja u Barseloni, za Veliku nagradu Španije.

Bonus video: