TUČA PRIJE MEČA

Povrijeđeni navijači i policajci u tuči u Kolašinu

Nepuni sat vremena prije početka fudbalske utakmice u Kolašinu, u tuči povrijeđeni navijači i policajci
85 pregleda 0 komentar(a)
Fudbal u golu, Foto: Ilustracija
Fudbal u golu, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 21.04.2013. 18:50h

Prema nezvaničnim informacijama, kolašinski policajci Slavko Lutovac i Novak Čogurić, kao i navijači FK „Kom“ S.B. (16) i Đ.M. (21) lakše su povrijeđeni u tuči, koja se dogodila 40 minuta prije početka utakmice u blizini stadiona fudbalskog kluba Gorštak u Kolašinu.

O razlozima sukoba navijača podgoričkog kluba i policije, akteri su „Vijestima“ isprčali potpuno različite verzije. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, grupa, kako su kazali, neorganizovanih navijača, nekoliko sati prije početka utakmice bahato se ponašala po gradu.

"Iz dvije prodavnice su uzeli piće i hranu i nijesu platili, uznemiravali su djevojke i bahato se ponašali prema prolaznicima. Građani su to prijavili, pa smo navijače otpratili do stadiona, 40-ak minuta prije početka utakmice. Kada smo prolazili pored sportske hale, počeli su kamenjem da lome stakla , a kada ih spriječili u tome, nasrnuli su na nas motkama i kamenjem. U tuči su povrijeđne dva navijača i dva policajca, a Lutovac je još u Hitnoj pomoći jer ima rasjekotine koje je neophodno šiti", ispričali su nezvanično, neposredno nakon incidenta u kolašinskoj policiji.

Sportski direktor i trener FK „Kom“ Savo Barac, međutim, za "Vijesti" je kazao da je policija brutalno i kako je kazao, bez razloga pretukla maloljetnog navijača. On tvrdi da navijači ničim nijesu izavali takvu reakciju policije.

"Žao mi je što se ovo desilo, svjedok sam ružnih stavri koje se dešavaju u sportu.U ovom trenutku ne želim nikog da okrivim, ali sam i svjedok da grupa navijača „Koma“ nije kriva ništa. Možada neko ne rezumije njihove pjesme, ali nijesu krivi da bi ih ovako brutalno prebili policajci. Svedok sam toga i ako treba ja ću pokrenuti krivičnu prijavu protiv nekih osoba“, rekao je Barac.

Nekoliko mladića iz grupe navijača „Koma“ sa Murtovine, koji sebe nazivaju Armatura Boys, takođe, tvrde, da ničim nijesu isprovoicrali policiju.

Preporučujemo za Vas