Uhapšen pomoćnik ministra Mladen Jovović

Saradnik Raška Konjevića osumnjičen da je tukao ženu i nezakonito držao oružje
509 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2013. 12:25h

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Mladen Jovović uhapšen je zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, saznaju “Vijesti”.

Njemu je, rečeno je “Vijestima” u policiji, nakon saslušanja kod zamjenika osnovnog državnog tužioca Saše Čađenovića, određeno 48-časovno zadržavanje.

Sagovornik “Vijesti” iz policije, kazao je da je Jovovićeva supruga S. J. prije tri noći prijavila nasilje u porodici, navodeći da je suprug tukao. Policija, koja se postupajući po njenoj prijavi uputila u porodičnu kuću Jovovića u Spužu, pronašla je šest pušaka i uz konsultacije sa zamjenikom osnovnog tužioca privela pomoćnika ministra.

Nakon Jovovićevog saslušanja, Čađenović je, pojašnjeno je “Vijestima”, sudiji za istrage Osnovnog suda u Danilovgradu Milici Jovović dostavio predlog za zadržavanje.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, Jovovićeva je prihvatila predlog tužioca i odredila Mladenu Jovoviću 48-časovno zadržavanje.

Čađenović sinoć nije potvrdio, ali ni demantovao da je on saslušavao pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za lokalnu samoupravu Mladena Jovovića. Zamjenik tužioca, uputio je “Vijesti” na osnovnu državnu tužiteljku Ljiljanu Klikovac, koja sinoć nije odgovarala na poziv novinara.

Komentar nije bilo moguće dobiti ni od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, koji nije odgovarao na poziv “Vijesti”.

Prema informacijama sa sajta MUP-a, Jovović je rođen 1954. u Podgorici, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Podgorici 1976. On je 21. jula 2010. odlukom Vlade Crne Gore imenovan za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za oblast lokalne samouprave. Oženjen je i otac troje djece.

Mediji su u oktobru prošle godine pisali da je Osnovno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo sprovođenje istražnih radnji protiv Mladena Jovovića, zbog sumnje da je prijetio Andrijani Nastić, zamjenici tužioca.

Tada je objavljeno da je Jovović telefonom pozvao Nastićevu i prijetio da će je ostaviti bez posla jer je nesposobna i ne zna da radi svoj posao. Ona je, navodno, slučaj prijavila Ljiljani Klikovac, osnovnom državnom tužiocu, koja je o prijetnjama obavijestila i Ranku Čarapić, tadašnju vrhovnu državnu tužiteljku. Jovović joj je, objavljeno je tada, prijetio nakon što je ona u postupku protiv tri službenika MUP-a, protiv kojih su podnijete krivične prijave zbog davanja lažnih izjava, tražila dopunu tih krivičnih prijava.

Jovović je tada negirao da je prijetio Nastićevoj, a dan kasnije oglasila se i osnovna tužiteljka Ljiljana Klikovac, demantujući da je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova prijetio Nastićevoj.

Galerija

Bonus video: