Advokat: Čačić je žrtva prevare, pred svjedocima je dao 60.000

Lješković je saopštio da je Čačić još 5. aprila Tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika stana, Hrvata Mlađana Bakovića, čiji je stan prodao
72 pregleda 0 komentar(a)
kvaka, brava, vrata, Foto: Prozorivrata.com
kvaka, brava, vrata, Foto: Prozorivrata.com
Ažurirano: 20.04.2013. 17:49h

Advokat Srđan Lješković, pravni zastupnik Podgoričanina Dragana Čačića (45), kojeg policija sumnjiči za prevaru, kazao je "Vijestima" da je zapravo njegov klijent žrtva prevare, što će se, rekao je, dokazati u eventualnom sudskom postupku.

Lješković je saopštio da je Čačić još 5. aprila Tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika stana, Hrvata Mlađana Bakovića, čiji je stan prodao. Tri dana kasnije, dopunio je prijavu i dostavio kompletnu dokumentaciju oko prodaje stana.

Čačić je to, tvrdi njegov advokat, uradio nakon što mu je, uprkos završenom poslu, Baković tražio ključeve stana ili da mu ponovo isplati novac koji je već jednom dobio.

Policija je, nekoliko dana nakon Čačićeve prijave, saopštila da sumnjaju da je Čačić u saradnji sa još jednom osobom lažirao podatke o stanu, a potom prevario Ruskinju M. L. tako što joj je prodao nekretninu od 100 kvadrata u Baru za 100.000 eura.

U Čačićevoj prijavi pojašnjeno je da mu je Baković, ponudio da posreduje u prodaji njegovog stana, nakon što mu je ovaj u prisustvu svjedoka pozajmio 20.000 eura.

Čačića je, kazao je Lješković, sa Bakovćem upoznao advokat sa Cetinja N. M. koji je i izvršio uknjižbu stana, a on je po dogovoru sa Bakovićem potpisao predugovor sa kupcima iz Rusije.

Za potpisivanje ugovora, rekao je, čekalo se da vlasnik stana pošalje punomoć. U prijavu koju je Čačić podnio tužilaštvu, piše da je nakon prepiske mailova sa vlasnikom stana, dogovoreno da on ne šalje punomoč, već da dođe u Bar, kako bi potpisao ugovor i uzeo novac, što je, navodi se, i uradio 3. marta.

Istaknuto je da se sa vlasnikom stana našao ispred zgrade suda, jer se kancelarija notara nalazi u blizini. Nakon potpisivanja, Čačić je podigao 40.000 eura sa svog računa i dao ga vlasniku stana u jednom restoranu u Buljaricama, u prisustvu svjedoka.

Tada je navodno dogovoreno da će mu poslati priznanicu, što je tvrdi on, kasnije i urađeno. Lješković je kazao da Čačić nije uhapšen, već da se nalazi na liječnju.

Bonus video: