Ćaćić se vraća u repezentaciju

Ćaćić je, međutim, potvrdio da će selektoru Joksimoviću biti na raspolaganju za Evropsku ligu, koja počinje sredinom juna...
1 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Luka Zeković
Vojin Ćaćić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.04.2013. 16:41h

Kao što su “Vijesti” najavile prije dva dana, Vojin Ćaćić se vraća u “crveni” dres, čime odbojkaška reprezentacija dobija veliko pojačanje, s obzirom da se radi o najboljem igraču Budvanske rivijere u protekle dvije godine, te zvanično najboljem crnogorskom igraču za 2012. godinu.

Pošto je postojala želja svih strana, selektora Ivana Joksimovića i Vojina Ćaćića, a odluka o definitivnom povratku je pala nakon razgovora sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetkom Pajkovićem...

"Izrazio bi zadovoljstvo što sam ispio da pronađem zajednički jezik sa predsjednikom Saveza i što smo razgovarali o mom povratku u nacionalni dres. Zahvalio bih i mom klubu koji je podržao svaku moju odluku i koji je stao iza moje odluke", rekao je za “Vijesti” Ćaćić.

Kako što su “Vijesti” već pisale, Ćaćić je trenutno u potrazi za kratkim inostranim angažmanom u finišu sezone (kao pozajmljen igrač Budvanske rivijere), zbog čega neće moći da igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, odnosno turnir u Makedoniji (23 – 26. maj).

Ćaćić je, međutim, potvrdio da će selektoru Joksimoviću biti na raspolaganju za Evropsku ligu, koja počinje sredinom juna...

Ćaćić je, podsjećanja radi, početkom novembra 2011. godine, zbog, kako je tada kazao, “ličnih razloga”, odlučio da više ne nastupa za crnogorsku reprezentaciju”, ne ulazeći u detalje te odluke, uz napomenu da to nema veze sa novim selektorom Ivanom Joksimovićem.

Ćaćić je posljednje nastupe u crnogorskoj selekciji imao u maju 2009. godine u češkom Liberecu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pod vođstvom tadašnjeg selektora Veselina Vukovića. Nije ga, međutim, kasnije bilo na spisku kod selektora Radeta Malevića...

"Iako sam bio najbolji igrač na juniorskom prvenstvu Balkana, nijesam bio dovoljno dobar za reprezentaciju. To je i uslovilo moje odbijanje da nastupam za reprezentaciju. Sada je predsjednik Saveza razgovarao sa mnom, i taj fer odnos je i uslovio moj povratak", dodao je Ćaćić.

Ćaćić je precizirao da odluka da više ne igra za reprezentaciju nije bila samo zbog odnosa bivšeg selektora Malevića...

"To se odnosi na sve ljude koji su imali uticaj na spisak igrača koji je tad izašao. Jer, imao sam utisak da gospodin Malević nije sam pravio spisak. Da to ne bi prešlo u prepucavanje preko novina, naveo sam tada "lične razloge" kao razlog odbijanja da igram za reprezentaciju", zaključio je Ćaćić.

Bonus video: