Šon Kroford suspendovan na dvije godine

Krofordov trener Bobi Kersi rekao je da je olimpijski šampion sa Igara iz 2004. godine u trci na 200 metara, prošlog ljeta završio karijeru
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2013. 09:19h

Američka anti-doping agencija (USADA) suspendovala je na dvije godine olimpijskog atletskog šampiona Šona Kroforda jer nije obavijestio nadležne o svom boravku uoči testiranja na nedozvoljene susptance, saopšteno je danas.

Krofordov trener Bobi Kersi rekao je da je olimpijski šampion sa Igara iz 2004. godine u trci na 200 metara, prošlog ljeta završio karijeru, dok Atletski savez SAD tvrdi da je on ove godine poslao obavještenje o tome.

"Ne razumijem. Cijele godine nije obuo patike za sprint. Ne razumijem kako su dozvolili da se ovo dogodi. To je pogrešno, jednog dana će istina izaći na vidjelo", rekao je on.

"Osoba koja nije trenirala cijele godine, oženjen čovjek koji pokušava da se brine o svojoj porodici... I šta on dobije na kraju karijere - dvogodišnju suspenziju? Jednostavno ne razumijem", dodao je Kersi.

USADA je saopštila da je Kroford u tri navrata za 18 mjeseci "propustio da obavijesti nadležne o svom boravku", zbog čega nisu mogli da obave testove na nedozvoljene supstance. Njegova suspenzija počela je u srijedu.

"Ako oni dođu na moj trening i traže sportistu kome sam ja iz nekog razloga dao slobodan dan, zbog povrede na primjer, ja bih morao da ih pošaljem na određenu adresu. Ali, cijele godine niko nije došao kod mene i zatražio da Šon uradi test", rekao je Kersi.

Posljednje veliko takmičenje na kome je Kroford učestvovao bile su državne kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, ali u trci na 200 metara zauzeo je sedmo mjesto i nije uspio da uđe u tim.

Krofordov dugogodišnji agent Kimberli Holand rekla je da je neuspješno pokušavala da ga ubijedi da nastavi karijeru.

"Mislila sam da dobro izgleda na stazi i da će nastaviti, ali rekao je da njegovo tijelo nije kao što je bilo prije desetak godina. Boli kada pomislite da će njegova karijera da se završi na ovakav način. Moramo to da promijenimo", rekla je ona.

Bonus video: