Bar: Rusima prodao tuđi stan za 100.000 eura

Podgoričanina Dragana Čačića (45) tužilaštvo sumnjiči da je počinio krivično djelo prevara
88 pregleda 0 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 19.04.2013. 18:08h

Dok su majstori unosili posljednje komade namještaja u renoviran stan porodice Ruskinje M. L. u Baru, dogodio se nevjerovatan obrt - umjesto da ovog ljeta uživaju u morskoj idili, doživjeli su šok kada je na njihova vrata zakucao Hrvat, koji im je rekao da je stan njegov.

Nakon razgovora sa nezvanim gostom, Rusi su shvatili da su žrtve prevare, a potom su cijeli slučaj prijavili policiji koja je prije dva dana podnijela krivičnu prijavu protiv Podgoričanina Dragana Čačića (45).

On se sumnjiči da je u saradnji sa još jednom osobom lažirao podatke o stanu, a potom je prevario Ruskinju M. L. tako što joj je prodao nekretninu od 100 kvadrata u Baru za 100.000 eura.

Policija vjeruje da je Čačić, na osnovu lažne dokumentacije, zaključio kupoprodajni ugovor sa Rusima, koji su početkom marta ove godine na njegov žiro-račun uplatili novac za sporni stan.

"Osumnjičeni se lažno predstavio kao punomoćnik stvarnog vlasnika nepokretnosti, koja je bila predmet kupoprodajnog ugovora, dok se drugo lice - potpisnik spornog ugovora za kojim policijski službenici tragaju, kako se sumnja, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora lažno predstavilo kao vlasnik. On im je na uvid dao kopiju pasoša, za koji se kasnije ispostavilo da ne pripada stvarnom vlasniku stana", saopštila je policija.

Porodica iz Rusije uložila je još nekoliko hiljada eura u renoviranje stana, ali i kupovinu namještaja.

Slučaj je predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, gdje je krivično djelo kvalifikovano kao prevara.

Bonus video: