Najuspješniji britanski olimpijac završio karijeru

Najtrofejniji britanski biciklista i najuspješniji olimpijac te zemlje Kris Hoj saopštio je danas da poslije 13 godina završava karijeru
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 21:22h

Najtrofejniji britanski biciklista i najuspješniji olimpijac te zemlje Kris Hoj saopštio je danas da poslije 13 godina završava karijeru.

"Znam da sam postigao sve što sam mogao i bila bi greška da nastavim da se takmičim. Proveo sam mnogo vremena pod suncem, sada je vreme da ostali sportisti daju svoj doprinos", rekao je šestostruki olimpijski šampion Hoj na konferenciji za novinare u Edinburgu.

Hoj, koji je pored šest zlatnih i jedne srebrne olimpijske medalje osvojio i 11 titula svjetskog šampiona, tako se neće takmičiti na Igrama Komonvelta 2014. godine koje će se održati u Glazgovu.

Hoj je zbog svojih dostignuća 2008. godine proglašen za viteza i od tada su ga ljubitelji biciklizma prozvali Ser Kris.

"Ne može da se objasni koliki je uticaj Ser Kris Hoj imao na biciklizam od kako je osvojio prvu zlatnu medalju na Igrama u Atini 2004. godine. Osim što je sjajan sportista, on je i izuzetna ličnost. Tome govori u prilog i šest zlatnih olimpijskih medalja čime je postao najuspješniji britanski olimpijac", rekao je predsjednik Biciklističkog saveza Velike Britanije Brajan Kukson.

Bonus video: