Pokradena rasvjeta sa „Milenijuma”: Lopovi ugasili svjetlo

Iz Komunalnih usluga saopšteno je da su nemoćni da izađu na kraj sa vandalima
112 pregleda 10 komentar(a)
Milenijum, Foto: Vesko Belojević
Milenijum, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.04.2013. 09:34h

Dekorativna rasvjeta na “Milenijumu” gotovo sva je uništena, pa je most noću izgubio svoj prepoznatljivi izgled.

Kako je ta vrsta rasvjete prilično skupa za održavanje, iz Komunalnih usluga saopšteno je da su nemoćni da izađu na kraj sa vandalima, koji su harali “Milenijum” u više navrata.

“Bakarni kablovi, koji su više puta kradeni, veoma su skupi. Takođe, skup i složen je postupak zamjene dekorativne rasvjete, jer su potrebne specijalne skele”, objasnio je Mladen Rašović iz Komunalnih usluga.

Ističući da su već nekoliko puta do sada uzalud intervenisali na “Milenijumu”, Rašović je istakao da su krađe prijavljene policiji.

Iz Glavnog grada nedavno su apelovali da je gradska infrastruktura u svim djelovima grada u posljednje vrijeme naročito pogođena vandalizmom koji, osim što stvara vizuelno nepoželjan ambijent, direktno utiče na stepen bezbjednosti i sigurnosti građana.

“Svakodnevno uništavanje javne rasvjete gotovo da čini uzaludnim ogromne napore koje radnici 'Komunalnih usluga ulažu u održavanje ove jako skupe infrastrukture. Pored kontinuirane krađe metalnih poklopaca sa stubova, posebno su ugroženi mostovi, koji bi, naročito u večernjim časovima, kad njihovo arhitektonsko rješenje treba da naglasi dekorativna rasvjeta, trebalo da predstavljaju ukras grada”, saopštili su iz Glavnog grada.

Bonus video: