O'Saliven ne očekuje da će odbraniti titulu u Šefildu

"Moglo bi da bude kao saobraćajna nesreća, a moglo bi da bude i dobro. Ovo je blizu rijalitija. Ko zna šta će se dogoditi?", rekao je O'Saliven, prenijeli su britanski mediji.
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2013. 21:26h

Aktuelni svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da ne očekuje da će odbraniti titulu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Šefildu, ali da namjerava da je osvoji u nastavku karijere.

O'Saliven je prošle godine u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu pobijedio Marka Alena sa 18:11 i osvojio četvrtu šampionsku titulu.

On je od tada odigrao samo jedan zvanični meč pošto je prošlog novembra saopštio da se neće takmičiti do kraja sezone. On je, međutim, krajem februara saopštio da će braniti titulu u Šefildu.

Jedan od najpopularnijih igrača snukera uporedio je povratak na Svjetsko prvenstvo sa učešćem u rijaliti programu.

"Moglo bi da bude kao saobraćajna nesreća, a moglo bi da bude i dobro. Ovo je blizu rijalitija. Ko zna šta će se dogoditi?", rekao je O'Saliven, prenijeli su britanski mediji.

O'Saliven je osim prošle godine, Svjetsko prvenstvo osvojio još 2001. 2004. i 2008. godine, a pobijedio je i na 24 velika turnira.

"Ako pogledate statistiku, vidjećete da sam uradio mnoge stvari u karijeri, ali mislim da sam mogao mnogo više. Ove godine nije cilj da odbranim titulu, jer bi to bilo besmisleno. Želio bih da budem svjetski prvak kada napunim 40 godina, to znači da ne gledam na karijeru kratkoročno. To je početak", dodao je on.

O'Saliven je prvi nosilac na turniru, a u prvom kolu će igrati protiv Markusa Kembela.

"Dio mene želi brzi uspjeh. To bi bilo lijepo, ali ja samo želim da se zabavim. Pobjeda na turniru bi bila bajka, ali prošle godine sam odigrao odlično. Imao sam dobru sezonu i skoro svi su i prije početka takmičenja očekivali da ću ga osvojiti. Sve osim pobjede većina ljudi smatraće neuspjehom", rekao je 37-godišnji Englez.

O'Saliven smatra da bi iskustvo moglo da mu pomogne na Svjetskom prvenstvu, koje počinje u subotu, ali da mu na turniru ništa nije zagarantovano.

"Morate da budete konstantni i da “mijenjate brzine”. Prošle godine sam uspio i to mi je bila najbolja godina jer sam imao veliko samopouzdanje", rekao je on.

"Dobro sam radio na treninzima. Ako pobijedim u prvom meču, ako budem dobro ubacivao kugle i dobro se osjećao trebalo bi da budem ravnopravan protivnik svakom igraču. Ali, ko zna?", rekao je O'Saliven.

Bonus video: