Đukić preskače kvalifikacije, Bošković pod znakom pitanja

"Obavijestio sam Savez da zbog obaveza u klubu, sa kojim treba da igram Emir kup, najvažniji u Kataru, nisam u mogućnosti da igram kvalifikacije za SP", kaže za "Vijesti" Bojan Đukić
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2013. 10:28h

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović tek treba da objavi širi spisak reprezentacije za predstojeće akcije, prvu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te Evropsku ligu od sredine juna, ali je izvjesno, međutim, da će biti određenih promjena u odnosu na posljednju akciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Na narednom spisku neće biti primača katarskog El Džaiša Bojana Đukića, bivšeg igrača Budućnosti, koji je zvanično obavijestio OSCG da nije u mogućnosti da bude u reprezentaciji barem ne u kvalifikacijama za SP, a ostaje otvoreno pitanje igranja u Evropskoj ligi. Ovu informaciju potvrdio je Đukić...

"Obavijestio sam Savez da zbog obaveza u klubu, sa kojim treba da igram Emir kup, najvažniji u Kataru, nisam u mogućnosti da igram kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Za Evropsku ligu ne znam još ništa, čekam da završim obaveze u Kataru, i onda obavim razgovor sa selektorom", rekao je „Vijestima“ Đukić, jedan od najtalentovanijih crnogorskih odbojkaša.

“Vijesti” saznaju da je pod velikim znakom pitanja i nastup tehničara Budućnosti Ivana Boškovića, koji odrađuje pripravnički staz u jednoj firmi. Bošković je o tom problemu obavijestio i selektora, pa ostaje da se vidi da li će dobiti dozvolu sa posla, a tu će morati da interveniše i Savez.

U slučaju da Bošković ne bude mogao da igra, a ne bude ni mladog Rajka Strugara (zbog bolesti sa juniorima neće igrati kvalifikacije za SP), onda će na raspolaganju biti samo Simo Dabović, pa će Joksimović morati da pozove nekog od mlađih tehničara...

Inače, Đukić je u El Džaišu već godinu dana, a nakon dopisa u OSCG u odbojkaškim krugovima su se pojavile i spekulacije da Katar želi da privoli Đukića da u budućnosti nastupa za njihovu reprezentaciju, što ova arapska zemlja često radi sa mladim i talentovanim sportistima u raznim sportovima. Đukić je, međutim, zatečen tim spekulacijama …

"Ja nemam pojma o tome, niko me ovdje ko o tome bilo šta pitao, niti postoji mogućnost. Ne znam o čemu se radi…Po završetku obaveza u klubu, stojim na raspolaganju mojoj reprezentaciji", kaže Đukić.

Đukić je sa El Džaišom osvojio “Federejšn kup”, koji predstavlja uvertiru u sezonu. Međutim, u prvenstvu je njegov klub završio na četvrtom mjestu (titulu je osvojio Al Rajan koji vodi Ljubomir Travica, bivši selektor SCG, a u kojem igra bivši srednji bloker Budvanske rivijere Edin Musabegović), dok je u nedavnom “Princ kupu” eliminisan u polufinalu, upravo od Al Rajana, koji je kasnije i osvojio i ovaj pehar.

"Mogli smo bolje. U prvenstvu smo bili prvi na tabeli poslije prvog dijela, dok smo u polufinalu Kupa princa protiv Al Rajana vodili 2:0 setovima i 12:7 u trećem, ali smo izgubili 3:2. Ja sam na tom meču povrijedio skočni zglob u drugom setu, i vratio se kasnije u igru da pokušam da pomognem…Imali smo šansi bolje da prođemo, iako su ekipe koje su završile ispred nas, možda, bolje od nas. Ovdje je cilj da se sve osvoji, ali je pitanje koliko je sve to realno", ističe Đukić, koji, kako kaže, igra dobro i zadovoljan je sopstvenim partijama.

Za Đukića i njegov El Džaiš sredinom maja predstoji najvažnije takmičenje, Emir kup, u kojem će igrati prve četiri ekipe iz prvenstva (Aj Rajan, Al Ahli, Al Arabi, El Džaiš), dok će ostale igrati kvalifikacije. Nakon toga biće formirane dvije grupe po četiri tima, a po dvije idu u polufinale…

"Cilj je da uđemo u finale. Ali, sve zavisi koga će klub dovesti od stranaca, da li će dovesti nova dva stranca, ili zadržati Roberta Hortsinka i dovesti drugog, pošto je korektor Mitja Gasperini, koji je igrao Princ kup, otišao", zaključio je Đukić.

Povratak Vojina Ćaćića?

Iako je početkom novembra 2011. godine, zbog, kako je tada kazao, “svojih razloga”, odlučio da više ne igra za crnogorsku reprezentaciju, najbolji igrač Budvanske rivijere Vojin Ćaćić mogao bi da se nađe na spisku selektora Joksimovića za neku od narednih akcija.

Kako “Vijesti” saznaju, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković razgovaraće sa Ćaćićem na temu povratka u reprezentaciju. Situacija bi mogla biti jasnija do kraja nedjelje.

Kako postoji dobra volja svih strana da se Ćaćić vrati u reprezentaciju (počev od selektora, koji ga smatra važnim igračem za “crveni” dres, bez obzira što je Joksimović, nakon odbijanja 24-godišnjeg Baranina da igra za reprezentaciju, izjavio da je “Ćaćić završio misiju u reprezentaciji dok je on selektor”), što je interes svih strana, moguće je da dođe do povoljnog raspleta.

Ćaćić je, kako saznajemo, u potrazi za inostranim angažmanom za završnicu ove sezone. Ako ga nađe, on ne bi bio u mogućnosti da igra u kvalifikacijama za SP. Ali bi bio na raspolaganju za Evropsku ligu…