Sve radimo po zakonu

U toku postupka tužilac je struke, s obzirom na to da se ovo vještačenje sprovodi i pred sudom u Moskvi, o čemu će se nakon pribavljanja određenih informacija, odlučiti posebnim rješenjem
176 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Rakočević, Foto: Boris Pejović
Dragan Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2013. 19:48h

Iz Privrednog suda reagovali su povodom teksta “Sedam soba, devet firmi”, koji je objavljen u nedjelju.

“Vijesti” reagovanje prenose u cjelini:

“Tačni su navodi da su pred Privrednim sudom u Podgorici u toku postupci po tužbi tužioca 'MS INVEST INC' Belize protiv tuženih 'VSEVOLOD' DOO Kotor i 'KOTOR RESORTS' DOPO Kotor, sa predlozima za određivanje privremenih mjera. Tužba 'MS INVEST INC' Belioze protiv tuženog 'Vsevolod' DOO Kotor, za isplatu 519.000 eura je podnijeta dana 18. 08. 2011. godine, u vrijeme godišnjih odmora i nakon sticanja procesnih uslova, a u skladu sa čl. 167 st. 1 Sudskog poslovnika, po kojem se predmeti rješavaju po redu prijema, prvo ročište je održano dana 19. 03. 2012. godine.

U toku postupka tužilac je struke, s obzirom na to da se ovo vještačenje sprovodi i pred sudom u Moskvi, o čemu će se nakon pribavljanja određenih informacija, odlučiti posebnim rješenjem. Naredno ročište u ovoj pravnoj stvari je zakazano za 31. 05. 2013. na kojem se očekuje donošenje odluke i o dokaznom predlogu za izvođenje dokaza po vještaku grafološke struke.

Po tužbi 'MS INVEST INC' Belize protiv tuženog 'KOTOR RESORTS' DOO Kotor, koja je podnijeta dana 18. 08. 2012. godine, takođe u vrijeme godišnjih odmora, prvo ročište je zakazano za 17. 02. 2012. godine, u skladu sa čl. 167 st. 1 Sudskog poslovnika, a nakon sticanja procesnih uslova. Predmet spora je zahtjev tužioca za isplatu 1.476.720,00 eura i 50.000,00 dolara. Tužbom je traženo da se odredi i privremena mjera radi obezbjeđenja novčanog potraživanja zabranom tuženom da otuđi ili optereti svoje nepokretnosti upisane u Crnoj Gori.

Tačni su navodi da sud nije odlučio o ovom zahtjevu, s tim što je na ročištu od 26. 03. 2013. godine na saglasan predlog stranaka, određeno vještačenje povještaku finansijske struke, pa je predmet upućen na vještačenje. Naredno ročište je zakazano za 17. 05. 2013. godine, kada se može donijeti odluka o privremenoj mjeri ili sa odlukom o glavnom tužbenom zahtjevu.

Iz tih razloga smatramo da se javnost nije objektivno informisala o postupcima koji se vode pred ovim sudom, budući da je sud u ovim predmetima postupao ažurno na osnovu Zakona o parničnom postupku, a u skladu sa saglasnim predlozima stranaka i da Prirvredni sud u Podgorici svojim postupanjem na bilo koji način nije omogućio Vsevolodu Gluhovcu i njegovoj supruzi Olgi Orlovoj izbjegavanje vraćanja dugova i skrivanje imovine”, piše u reagovanju koje je potpisao predsjednik Suda Dragan Rakočević.

Bonus video: