demantuje policiju

Službenica Fonda PIO: Koristili moju šifru i uzeli 8.000 eura

"Nikada nijesam protivpravno prisvojila ni cent, što će potvrditi svjedoci u daljem postupku", navodi se u reagovanju Miljanićeve
206 pregleda 0 komentar(a)
Fond PIO, Foto: Arhiva "Vijesti"
Fond PIO, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.04.2013. 19:33h

Podgoričanka Svetlana Miljanić, saopštila je da nikada nije prisvojila ni cent Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO), što će, kako je rekla, potvrditi i svjedoci u daljem postupku.

Ona je reagovala na tekst “Sumnjaju da su oštetile PIO za 133.000 eura”, u kome se citira saopštenje Uprave policije - da je, skupa sa koleginicom Dobrilom Šaranović, podizala penzije preminulih korisnika Fonda PIO.

Iz policije je saopšteno da su Miljanićeva i Šaranovićeva osumnjičene da su počinile koruptivno krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju

Riječi Miljanićeve ponovio je i njen advokat Zoran Piperović, rekavši da neće biti teško utvrditi da je neko zloupotrijebio šifru računara i to jedino za iznos od nekih 8.000 eura.

Iz policije je saopšteno da su Miljanićeva i Šaranovićeva osumnjičene da su počinile koruptivno krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Policija sumnja da su njih dvije, kao referenti za obračun penzija u Fondu, od februara 2009. do oktobra 2012. godine podizale penzije preminulih korisnika Fonda PIO.

"One su, kako se sumnja, obustavljene penzije i razlike u penzijama više preminulih korisnika, koji su imali prebivalište u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji, reaktivirale na nezakoniti način, unoseći u bazu podataka falsifikovane podatke o stastusu tih lica (prikazujući ih aktivnim korisnicima penzija), kao i falsifikovane podatke o navodno ovlašćenim licima za primanje njihovih penzija”, piše u saopštenju policije.

Preporučujemo za Vas