Uhapšen osumnjičeni za januarsku pljačku zlatare u Podgorici

Inspektori sumnjaju da je Vulević ukradeno zlato prodao, za sada, nepoznatoj osobi za 560 eura
147 pregleda 4 komentar(a)
Zlatara "Nina", Foto: Arhiva "Vijesti"
Zlatara "Nina", Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.04.2013. 10:35h

Baranin Lazar Vulević (37) uhapšen je prije dva dana zbog sumnje da je početkom januara opljačkao zlataru "Nina" u Podgorici.

Iz Uprave policije, saopšteno je, sumnjaju da je Vulević 3. januara oko 17 časova, ušao u zlatarsku radnju „Nina“, koja se nalazi u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici i tražio da vidi zlatne lančiće.

“Kada mu je vlasnik radnje donio izložbeni kožni povez sa lančićima, on ga je, sumnja se, zgrabio, istrčao iz radnje i udaljio se. Tom prilikom je iz zlatarske radnje otuđeno 209,85 grama, ukupne vrijednosti 7.344 eura”, piše u policijskom saopštenju.

Inspektori sumnjaju da je Vulević ukradeno zlato prodao, za sada, nepoznatoj osobi za 560 eura.

Za Vulevićem, koji je prije dva dana uhapšen, 6. decembra 2012. Zavod za izvršenje krivičnih sankcija raspisao je nacionalnu potjernicu, jer se dan ranije nije vratio sa odmora.

Njemu je odmor odobren mjesec ranije, nakon što je odležao dvije trećine kazne.

Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da je Vulević, osim krađe zlatare, zbog koje je uhapšen, osumnjičen i za krađu stoke na Sutormanu.

Zlatara za čiju se pljačku sumnjiči bjegunac iz ZIKS-a, bila je na meti razbojnika i 21. januara.

Tada su, prema informacijama iz policije, dvije maskirane osobe uz prijetnju oružjem, oko 11 časova iz zlatare odnijele veću količinu zlata.

Bonus video: