AVI fest najavljuje goste, radionice, predavanja

Saopšteno je da će nagrada festvala tradicionalno biti statua "Zlatni vrabac" koju će najboljim ostvarenjima dodjeljivati stručni žiri ali i publika
0 komentar(a)
Zlatni vrabac, AVI fest, Foto: AVI fest
Zlatni vrabac, AVI fest, Foto: AVI fest
Ažurirano: 16.04.2013. 11:19h

AVI fest će se od ove godine održavati početkom oktobra u KIC-u “Budo Tomović”, saopštio je organizator te manifestacije, NVO Omnibus.

"Izražavamo zadovoljstvo što se ove godine ne zlouptrebljava ime našeg festivala AVI Fest, ni u medijima, ni u nazivu sajta drugog festivala"

"S obzirom na to da u glavnom gradu postoji još jedan sličan festival koji se održava u maju, smatrali smo da je za Grad, za ljubitelje kratkih formi kao i za oba festivala, bolje da termini održavanja budu razdvojeni periodom od šest mjeseci, te smo stoga donijeli ovakvu odluku", rekao je Aleksandar Vukotić.

On je u saopštenju najavio da će na podgoričkoj manifestaciji učestvovati gosti iz Njemačke kao i selekciju najboljih ostverenja iz te zemlje, okrugle stolove i predavanja na temu proizvodnje kratkog videa, muzički program, takmičarske selekcije, kao i nove sadržaje koji do sada nisu bili dio ove manifestacije.

Saopšteno je da će nagrada festvala tradicionalno biti statua "Zlatni vrabac" koju će najboljim ostvarenjima dodjeljivati stručni žiri ali i publika, glasanjem na poleđini ulaznice.

"Izražavamo zadovoljstvo što se ove godine ne zlouptrebljava ime našeg festivala AVI Fest, ni u medijima, ni u nazivu sajta drugog festivala, kao što je to bio slučaj prošle godine, pa se nadam boljem kvalitetu i boljoj informisanosti publike i zainteresovane javnosti. Sve informacije će uskoro biti objavljene na zvaničnom sajtu festivala", saopštio je Vukotić.

Izvršni producent ove godine je producentska kuća Jabbuka - Cine Focus, iz Podgorice.

Bonus video: