"Prethodnik" Isijavanja zvaće se The Overlook Hotel

“Isijavanje”, koje je snimljeno po knjizi Stivena Kinga 1980. godine u prvom trenutku je kod publike i kritičara izazvalo podijeljena osjećanja
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2013. 13:11h

U javnost su ovih dana stigle nove infornacije o “prethodniku” kultnog filma “Isijavanje”, koji će se zvati “The Overlook Hotel” i za koji bi scenario trebalo da napiše Glen Mazara.

King trenutno piše nastavak svog romana “Doctor Sleep” koji je fokusiran na lik Džekovog sina Denija koji sada ima 40 godina

Priča će obrađivati detalje koji su prethodili onome što se dešavalo u kultnom hororu sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi. U julu prošle godine se u javnosti pojavilo nekoliko informacija o tome da se sprema film koji će pokrivati događaje prije nego što su Džek Torans, njegova supruga i petogodišnji sin stigli u ukleti hotel.

“Isijavanje”, koje je snimljeno po knjizi Stivena Kinga 1980. godine u prvom trenutku je kod publike i kritičara izazvalo podijeljena osjećanja, to je bio jedini film režisera Stenlija Kjubrika koji nije imao nijednu nominaciju za Oskara ili Zlatni globus, ali je vremenom film stekao reputaciju horor klasika.

Kingova knjiga je kasnije adaptirana za televizijsku seriju 1997. godine pod istim imenom “Isijavanje”.

King trenutno piše nastavak svog romana “Doctor Sleep” koji je fokusiran na lik Džekovog sina Denija koji sada ima 40 godina. Knjiga bi trebalo da bude objavljena u septembru ove godine.

Galerija

Bonus video: