Podgorica: Uhapšen vlasnik kuće na kojoj je stradao radnik

R.V. je u toku izvođenja građevinskih radova, pao sa skele koja nije imala zaštitnu ogradu, a koja se nalazila pored noseće grede
86 pregleda 4 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2013. 09:56h

Podgorička policija uhapsila je Z.P. (49) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je, na štetu pokojnog R.V. iz Podgorice, počinio krivično djelo teška djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije osnovano se sumnja da Z.P. nije obezbijedio zaštitne mjere porodičnoj kući u izgradnji u mjestu Dromira, na kojoj je R.V. izvodio građevinske radove.

"R.V. je 14. aprila u toku izvođenja građevinskih radova, pao sa skele koja nije imala zaštitnu ogradu, a koja se nalazila pored noseće grede. On je pao sa visine od 7,25 metara na šljunkovitu podlogu prostorije kuće u izgradnji u prizemlju, zadobivši teške tjelesne povrede od kojih je ubrzo i preminuo. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se osumnjičeno lice liši slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni Z.P. je uz krivičnu prijavu, predat nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Bonus video: