Žižić šampion Mediterana, Zlatičanin odbranio titulu

Navikao nas je Zlatičanin na pobjede, ali je u drugoj odbrani šampionskog pojasa, Rus Pjotr Petrov izdržao večeras u Baru kanonadu udaraca za častan poraz (117:113, 118:110, 116:114)
119 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 22:16h

Crnogorski profesionalni bokseri nastavili su da oduševljavaju, pa je u Baru večeras u sjajnoj borbi nakon 12 rundi Dejan Zlatičanin odbranio titulu internacionalnog WBC prvaka u lakoj kategoriji, dok je Nikšićanin, Milorad-Mićko Žižić prekidom u drugoj rundi došao do prve titule u ovoj federaciji, postao je šampion Mediterana u srednjoj kategoriji.

Ova titula je bila upražnjena odustajanjem povrijeđenog vlasnika, Turčina Sultana Gekalpa Ozeklera, pa je rival našem bokseru bio Italijan, Franćesko Bazile.

Navikao nas je Zlatičanin na pobjede, ali je u drugoj odbrani šampionskog pojasa, Rus Pjotr Petrov izdržao večeras u Baru kanonadu udaraca za častan poraz (117:113, 118:110, 116:114).

Udarao je naš šampion jako, ali je čvrsti Rus pokazao karakter čak i nakon povrede lijevog oka, pa je Dejan Dinamit Zlatičanin ostao na brojci od 12 nokauta u 17 profesionalnih pobjeda, dok je Petrov doživio i četvrti poraz, uz 32 pobjede u profesionalnom ringu.

Rus je već u prvoj rundi izdržao nekoliko razornih udaraca, a kada je naš bokser tokom treće prošao lijevim direktom, bilo je jasno da je našao recept za tehnički i taktički sjajno potkovanog Petrova. Ipak, osim u 11. rundi kada je poslije razornog lijevog krošea Rus ustuknuo nekoliko koraka, Zlatičanin nije bio blizu pobjede prekidom.

I Žižić je krenuo fajterski, u skladu sa renomeom beskompromisnog borca i već u prvoj rundi Bazile je bio u problemima. Mićko je napao desnim krošeom u tijelo, a onda sa dva vezana udarca u glavu stavio do znanja Italijanu da nema čemu da se nada.

Neravnopravni duel, Mićko je prekinuo sredinom druge runde razornim desnim krošeom, od kojeg se Bazile nije mogao oporaviti za nastavak borbe.

"Srce mi je puno! Osvojio sam važnu titulu i želim da zahvalim svima koji su mi pomogli, posebno gradu Baru, gdje ću, nadam se, opet boksovati. Želim da se zahvalim i svojem štabu na podršci, ali i brojnim bokserskim šampionima koji su došli da me podrže", blistao je od sreće Žižić, nakon 9. pobjede u profi ringu, 4. nokautom. Mićko je u karijeri osvojio i titulu omladinskog prvaka IBF verzije.

I Bazile je devet puta slavio u svojoj profi karijeri, u kojoj je večeras doživio drugi poraz.

Galerija

Bonus video: