Morača krije plavu „ladu”

Policija na osnovu tipa automobila, ali i drugih operativnih podataka vjeruje da je u nesreći u Platijama poginuo Podgoričanin M. J. (69)
201 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2013. 20:04h

Podgoričanin M. J. (69), najvjerovatnije je žrtva današnje nesreće u Platijama, kada je njegov automobil sa magistrale sletio u stotinjak metara dubok ambis, a potom završio u nabujaloj Morači.

Policija još nije identifikovala niti izvukla tijelo stradalog, a sinoć do ponoći niko od njegove porodice nije podnosio zvaničnu prijavu o nestanku.

I pored toga, policija na osnovu tipa automobila, ali i drugih operativnih podataka vjeruje da je u nesreći u Platijama poginuo upravo M. J. iz Zelenike.

Nesreća u Platijama dogodila se oko 15.20 minuta, kada je plava “lada” nakon izlaska iz spojenih tunela 7,8 i 9, krećući se od pravca Podgorice ka Kolašinu, sa magistrale sletjela u ambis kanjona.

Radnik firme “Genex” Ivica Todorović, koji je sa kolegom sjedio u nadzornoj kućici između dva tunela, ispričao je “Vijestima” da je vidio trenutak kada se plavi automobil sunovratio u kanjon.

“Vidio sam kako se automobil tumba niz liticu, te kako upada u rijeku. Sve je brzo bilo završeno, a voda je odmah progutala vozilo”, ispričao je Todorović.

Vozač, koji je bio u automobilu iza plave “lade”, prijavio je policiji da je vidio kako vozač skreće sa ceste, prelazi proširenje pored puta i slijeće niz liticu...

Spasilačke ekipe - alpinisti Specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasci i ronioci Regionalnog centra iz Bijele odmah su se uputili u Platije, ali zbog nespristupačnog terena su odlučili da pješke ne silaze u kanjon već da sačekaju specijalnu dizalicu.

Tek oko 19.25 časova iz Bijelog Polja je stigla dizalica firme “Koprivica”, a gotovo pola sata trebalo je radnicima te firme da naprave platformu za bezbjedno spuštanje korpe u kanjon.

Korpa sa trojicom ronilaca, navođena sa platforme dizalice, oko 20 časova krenula je ka ambisu dok su oči velikog broja okupljenih policajaca, ali i vozača i putnika, bile uprte u njih.

Reflektori su obasjavali korpu i dio kanjona, ali nakon pola sata specijalcima na magistrali iz ambisa je javljeno da zbog jake struje ne mogu da izvuku automobil iz vode.

“Vijestima” je rečeno da je ronilac uspio da uđe u vodu gdje je uočio tijelo muškarca u potpuno smrskanom automobilu, ali zbog mraka i jake struje nije mogao da sajlu zakači za vozilo.

“To večeras nije bilo moguće jer je automobil toliko smrskan da sa ovom sajlom nije moglo da se bezbjedno zakači vozilo za izvlačenje dozalicom”, ispričali su pripadnici SAJ-a.

Akcija izvlačenja će biti nastavljena sjutra u devet časova, kada će spasioci ponovo pomoću dizalice krenuti ka rijeci kako bi iz vode izvukli automobil sa tijelom.

Galerija

Bonus video: