Bivši policajac i trgovac ličnim kartama sada tvrdi da nije bio hapšen

Labović je kazao da je šefu kabineta direktora policije Slavka Stojanovića, priznao da je kupovao lične karte za vladajuću partiju
370 pregleda 40 komentar(a)
Labud Labović, Foto: Boris Pejović
Labud Labović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.04.2013. 17:30h

Labud Labović, bivši policajac koji je dospio u žižu javnosti zbog kupovine 600 ličnih karata za DPS, juče je saopštio da nije hapšen i da takve izjave nije davao novinaru “Vijesti”.

On je, međutim, kazao da je šefu kabineta direktora policije Slavka Stojanovića priznao da je kupovao lične karte za vladajuću partiju i da ih je, revoltiran njihovim odnosom, odnio u Demokratski front.

Labović je objasnio da je u policiji bio da razgovara o povratku na posao i da je, tek usput, bilo riječi o trgovini ličnim kartama.

Iako je više puta u protekla tri dana pričao sa novinarkom, dao izjavu za novine i dogovorio dolazak u redakciju “Vijesti”, Labudović je juče kazao da odgovorno tvrdi kako to nije radio.

“Agrumentovano i moralno tvrdim da nikada nijednu izjavu nijesam dao novinama 'Vijesti' u vezi sa kupovinom ličnih karata. Bio sam priveden, to jeste, na informativni razgovor u srijedu u Ministarstvo unutrašnjih poslova kod šefa kabineta ministra, to jest, direktora Uprave policije Petra Krstajića na okolnosti koje su vezane za moj povratak na posao. Između ostalog bilo je riječi o ličnim kartama i tekstovima koji su izašli u vezi sa kupoprodajom ličnih karata”.

“Ja sam Krstajiću rekao da sam ja taj čovjek koji je ponio 600 ličnih karata u Demokratski front, iz revolta zbog toga što nijesu htjeli da me ispoštuju, što nijesu htjeli da plate to što sam ja isfinansirao i što sam ljudima obećao”, rekao je Labović.

On tvrdi da nije uradio ništa nezakonito, da mu sada nije ugrožena bezbjednost i da se kreće slobodno.

“Nikakvo krivično djelo nijesam napravio, svakome je vraćena lična karta. Svako je ostvario svoje pravo da glasa. Niko me nije hapsio, posebno ne pripadnici Posebne antiterorističke jedinice, kao što piše u novinama. Dakle dajem demanti da su to neistiniti podaci. Niko me nije hapsio i niko me nije maltretirao u zgradi Uprave policije. Bio sam pušten oko 17 i 30 minuta nakon uzimanja izjave u svojstvu građanina”, kazao je Labović.

Labović je u prvom razgovoru sa novinarkom "Vijesti", koji je vođen u srijedu oko 20 časova, kazao da je "bio uhapšen čitav dan" i da je "sad iz policije".

I tada je potvrdio da je on odnio lične karte u DF, da je zbog toga psihički maltretiran u policiji i da su on i njegova porodica ugroženi.

Labović je u prvom razgovoru sa novinarkom "Vijesti", koji je vođen u srijedu oko 20 časova, kazao da je "bio uhapšen čitav dan" i da je "sad iz policije"

U četvrtak je prvo rekao da će u 15:30 časova doći u redakciju "Vijesti", da bi u 15:28 časova, kazao da je morao da ode iz Podgorice, jer je ponovo hapšen.

Kazao je da se u tom trenutku nalazi sedamdeset kilometara od Podgorice, put Kolašina i da je morao da se skloni, jer su ga i tog dana "hapsili sajovci" (Specijalna antiteroristička jedinica).

"Zvala je novinarka, ali nisam bio tu, bio sam pripit"

Na pitanje da li ga je, zbog izjave, prekjuče zvala novinarka “Vijesti”, Labović je odgovorio:

“Zvala me novinarka ali ja nijesam bio tu, van Podgorice sam bio. Nijesam bio kući jer sam bio u pripitom stanju. Ništa nijesam rekao novinarki. Ona je pokušala da uspostavi komunikaciju sa mnom, ja nijesam bio u stanju juče da pričam ni sa kim. Nije moje psihičko stanje bilo kako treba”.

Što je bilo sa priznanjem u kabinetu?

“Vijesti” su pokušale da provjere da li je šef kabineta direktora policije Petar Krstajić, prijavio slučaj ili podnio prijavu protiv Labovića, nakon što mu je ovaj, kako je kazao, u kabinetu priznao da je kupovao lične karte. Krstajić je “Vijestima” sinoć rekao da nije umjesno da to komentariše:

“S obzirom da je na okolnosti kupovine ličnih karata od Labovića uzeta izjava u svojstvu građana, i sa tim upoznat nadležni tužilac, mislim da je neumjesno da dajem izjavu.” On je prekjuče pojasnio da je Labović tražio prijem kod Stojanovića i da ga je zato primio na razgovor.

Bonus video: