Miloš Karadaglić prvi na britanskoj top listi klasične muzike

Album “Latino” je već osvojio renomirane nagrade “Classic Brit award” i “Echo Klassik”
103 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 19:58h

Album “Latino”, već afirmisanog crnogorskog mladog muzičara u svjetskim krugovima klasične muzike, Miloša Karadaglića, izbio je na prvo mjesto britanske top liste klasične muzike. Album je izdao njemački „Gramofon“.

Renomirani sajt koji nedjeljno rangira umjetnička djela, potvrđuje da se radi o interpretaciji najvišeg nivoa s obzirom da se i njegov prethodni album “The guitar” u istro vrijeme nalazi na top listi na visokom osmom mjestu, navosi se u saopštenju NTO.

Na top listi se iza našeg umjetnika nalaze Andre Rieu, Ludovico Einaudi, Andrea Bocelli, Richard Clayderman i drugi izvođači klasične muzike.

Album “Latino” je već osvojio renomirane nagrade “Classic Brit award” i “Echo Klassik”.

On obiluje novim aranžmanima za klasičnu gitaru i gudački orkestar, a obrađene su popularne kompozicije latino autora. Album je izazvao toliku pažnju i interesovanje javnosti da je u kratkom vremenu reizdat kao “Latino Gold” što je specijalno izdanje sa osam novih pjesama.

Miloš Karadaglić je sinoć nastupao u “Yellow salonu” u Londonu u okviru turneje po Velikoj Britaniji, nakon čega ga očekuju nastupi na Tajvanu, u Kini, Tajlandu i Japanu tokom juna i jula.

Lista 40 najboljih klasičnih interpretacija je dostupna OVDJE

Galerija

Bonus video: