Žižić: Pričaću u ringu

Prije Žižića, na ring če Dejan Zlatičanin, koji u 12 rundi brani titulu Internacionalnog prvaka WBC u lakoj kategoriji, a protivnik mu je Petar Petrov iz Rusije
3 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 13:10h

Milorad Mićko Žižić iz Nikšića, omladinski prvak svijeta u IBF verziji, u subotu veče u Baru juriša na WBC titulu prvaka Mediterana u srednjoj kategoriji.

Nakon što je dosadašnji šampion Turčin Ozekle odustao, prepreka 26-godišnjem Žižiću na putu do titule biće Franćesko Bazile iz Italije, koji je trenutno na 11. mjestu WBC Mediteranske liste.

Osim pesnica, adut našeg borca biće i podrška publike u dvorani Sportskg centra „Topolica“ u kojoj program počinje u 20 sati.

Za zagrijavanje publike pripremljena su tri meča srednje kategorije Marković (Crna Gora) - Janković (Srbija), Vidaković (Crna Gora) - Nikolić (Srbija) i Živković (Srbija) - Didanović (Srbija).

Nakon njih slijedi meč u kojem naš Dejan Zlatičanin u 12 rundi brani titulu Internacionalnog prvaka WBC u lakoj kategoriji, a protivnik mu je Petar Petrov iz Rusije.

“Petrov ima stil borbe sa distance, kao u amaterskom boksu, no , to mu neću dozvoliti, izuzetno sam spreman i predstaviću se u najboljem mogućem svijetlu”, rekao je Zlatičanin na konferencij za štampu održanoj u poznatom barskom kafeu “Soho“.

Suprevizor ovog meča je Italijan Maoro Beti. O glavnoj borbi večeri, takođe u 12 rundi, Žižić nije želio mnogo da priča.

“Sve što imam da kažem, reći ću u subotu veče u ringu. Dostojno ću predstaviti svoju porodicu i svoju zemlju, daću sve od sebe da osvojim ovu titulu i publika će sigurno uživati”, kazao je Žižić koga je za ovaj meč spremao trener Vlado Božić.

Bazile je zahvalio WBC što je dobio šansu da se bori za titulu i poručio gledaocima da će imati šta da vide, nakon čega je obavljeno mjerenje boksera.

Supervizor glavog meča, član Borda direktora WBC i predsjednik WBC Mediteran Husin Houici iz Tunisa kazao je novinarima da se nada da će duel dva sjajna borca privući što veći broj gledalaca.

Glavni sudija meča je Francuz Robin Dipije, a sudije su Aleksić (Crna Gora), Đajić (Srbija) i Nikolov (Bugarska).

Generalni pokrovitelji su “Soho“, opština Bar, privrednici Bara i Vlada Crne Gore, ispred kojih je Nikola Vujačić zaželio da obje titule ostanu u Crnoj Gori.

Cijene ulaznica su pet eura za tribine i deset eura za parter.

Galerija

Bonus video: