Ranjeni radnik Albone osumnjičen za saučesništvo u pljački

Sve se desilo na dnu stepeništa upravne zgrade, na mjestu koje je u tom trenutku pokrivala kamera van funkcije
145 pregleda 33 komentar(a)
Veselin Bošković, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Bošković, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.04.2013. 15:31h

Zbog osnovane sumnje da je zajedno sa napadačem isplanirao razbojništvo, nikšićka policija danas je uhapsila tridesetdvogdišnjeg Nikšićanina Veselina Boškovića, radnika Albone kojeg je u ponedjeljak maskirani razbojnik hicem iz pištolja ranio u nogu, a potom mu oteo pazar od oko 80 000 eura.

Bošković koji je prethodnih dana odbijao da za "Vijesti" govori o incidentu koji se desio pred upravnom zgradom Albone, do detalja je, sa i dalje nepoznatim saučesnikom, isplanirao cijelu akciju.

Ranjen radnik "Albone", napadač odnio 80.000 eura >>>

Sve se desilo na dnu stepeništa upravne zgrade, na mjestu koje je u tom trenutku pokrivala kamera van funkcije. Kako je to radio i ranije kao dugogodišnji radnik Albone, bez pratnje obezbjeđenja, Bošković je namjeravao da pazar sakupljen prethodnog vikenda iz 16 poslovnica, ponese u upravnu zgradu, kada ga je njegov maskirani saučesnik sačekao i ranio u lijevu butinu.

Da su se dobro pripremili govori i činjenica da se i pored ranjavanja radilo o lakšoj tjelesnoj povredi jer metak nije ošteto ni kost ni mišić već je prošao kroz meko tkivo.

Razbojnik je potom golfom II pobjegao, ali je polcija iste večeri u mjestu Oštrovac pronašla vozilo koje je poslato na dalje vještačenje u forenzički centar u Danilovgradu. Bošković će biti predat specijalnom tužilaštvu u Podogrici na dalju nadležnost.

Bonus video: