Rozberg i Masa najbrži na prvim treninzima

Posljednji trening u Šangaju vozi se u subotu od pet časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Kine startuje u nedelju u deveti sati
0 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Beta AP
Niko Rozberg, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.04.2013. 09:36h

Vozači Mercedesa i Ferarija, Niko Rozberg i Felipe Masa bili su najbrži na prvim treninzima pred Veliku nagradu Kine, treću trku sezone u Formuli 1, prenosi B92.

Rozberg je ostvario najbolje vrijeme u Šangaju tokom prvog treninga, kada je za skoro pola sekunde iza sebe ostavio svog timskog kolegu Luisa Hamiltona.

Tada je treći bio Mark Veber, koji je jedini uz Hamiltona bio unutar sekunde od Njemca.

Najbolju trojicu tada su slijedili aktuelni šampion Sebastijan Fetel, Fernando Alonso u Ferariju, vozač Meklarena Dženson Baton, Masa i Adrijan Zutil u bolidu Fors Indije.

Prvu desetoricu kompletirali su Roman Grožan u Lotusu i drugi vozač Fors Indije Pol di Resta.

Tokom popodneva, Masa je postavio najbolje vrijeme dana, od 1:35.340 minuta, sa jednom i po desetinkom prednosti u odnosu na vozača Lotusa Kimija Raikonena.

Na trećoj poziciji Alonso je imao četiri desetinke slabije vrijeme od svog timskog kolege, a pratili su ga redom Veber, Baton, Hamilton, Zutil, Di Resta i Fetel, koji je na desetoj poziciji imao jednu i po sekundu zaostatka.

Vozači su tokom oba treninga u petak imali velikih problema sa prašinom na stazi, a viđeno je i nekoliko izlijetanja.

Vozač Meklarena Serhio Peres na oba treninga je u nekoliko navrata završio van staze, ali je uspio da se vrati, dok se u Zutil u jednom trenutku okrenuo u osmoj krivini.

Najveće probleme imao je vozač Marusje Maks Čilton, koji se tokom oba treninga zaustavio na stazi.

Posljednji trening u Šangaju vozi se u subotu od pet časova po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije.

Trka za Veliku nagradu Kine startuje u nedelju u deveti sati.

Bonus video: