Osumnjičeni za pokušaj reketiranja priznali da su napravili glupost

Sudija Miroslav Bašović, odredio pritvor osumnjičenima Bajčeti i Todoroviću zbog opasnosti od bjekstva
399 pregleda 6 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.04.2013. 18:56h

Podgoričanin Vasilije Bajčeta (30) i Jovan Todorović (26), osumnjičeni da su pokušali da reketiraju sugrađanina V.R., priznali su navode krivične prijave i saopštili da se kaju.

Prema informacijama “Vijesti”, oni su kod tužioca kazali da su napravili glupost.

Advokat Zdravko Begović, branilac osumnjičenog Bajčete, kazao je “Vijestima” da je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović, odredio pritvor osumnjičenima zbog opasnosti od bjekstva.

Bajčeta i Todorović su prekjuče saslušani u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici pred zamjenicom tužioca Oliverom Ražnatović, a odbranu su iznijeli pred svojim braniocima advokatima Pavlom Radonjićem i advokatom Begovićem. Prema navodima krivične prijave, oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo iznuda.

Prema navodima policijske prijave Bajčeta i Todorović su se dogovorili sa još jednom osobom iz Srbije kako da nabave novac. Oni su oni u nedjelju veče oko 11 časova telefonom pozvali V.R., te uz prijetnju njemu i njegovoj porodici tražili da im isplati 50 hiljada eura i da ništa ne smije prijavljivati policiji.

Bajčeta i Torodović su prije dvije noći krenuli da sa teretnjaka "pokupe" kesu, ali su tada "upali" u policijsku zamku

Nakon nekoliko njihovih poziva, V.R. je u ponedjeljak policiji prijavio slučaj.

"Isto lice ga je pozivalo više puta i mijenjalo lokaciju primopredaje. Na kraju je V.R. saopšteno da novac, sada u iznosu od 20.000 eura, ostavi u naselju Zlatica, na lijevom prednjem točku pneumatika teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta jedne autoperionice, u blizini pasarele", saopštila je policija.

U dogovoru sa policijom, V. R. je kesu sa 3.735 eura ostavio na gumi parkiranog kamiona na Zlatici.

Bajčeta i Torodović su prije dvije noći krenuli da sa teretnjaka "pokupe" kesu, ali su tada "upali" u policijsku zamku.

Bonus video: