Bjelopoljac uhapšen, nađena velika količina oružja i droge

Podgorička policija je juče u vozilu S.S. našla pušku, dva pištolja i municiju
424 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 10:07h

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uhapsili su Bjelopoljca Selmana Sijarića (41), koga su pronašli oko 17 kilograma skanka ali i arsenal oružja – tri automatske puške, četiri pištolja, revolver i 7.200 komada municije.

Sijarić je uhapšen u akciji policije “Moreuz”, kada je na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici zaustavljen njegov “pasat” nikšićkih tablica, u kojem je pronađena automatska puška, dva pištolja i 7.200 komada municije.

“Pregledom prtljažnika, ispod zaštitnog poklopca za rezervni točak, pronađene su četiri kartonske kutije sa municijom, a tu je uočen i rukohvat od vatrenog oružja”, saopštila je policija.

Nakon pronalaska oružja, policija je Sijarićev automobil odvezla na parking ispred PJ Podgorica, gdje je pregledom u prtljažniku pronašla i automatsku pušku „Heckler & Koh“ cal. 9 mm, pištolj „Heckler & Koh“ cal. 40 S&W sa dvanaest metaka u okviru, pištolj marke „CZ“ cal. 9 mm i četiri kutije i jedan paket sa ukupno 7.200 metaka cal 7,62 mm.

Nakon pronalaska arsenala u prtljažniku “pasata”, policija je izvršila pretres kuće i drugih prostorija Sijarića u Bijelom Polju, ali i pregledala još dva njegova automobila „grand čiroki“ i „golf III“.

“Pretresom kuće Sijarića, otkrivena je veća količina oružja, ali pakovanja skanka. Na tavanu je pronađeno i oduzeto 17 pakovanja, sa isto toliko kilograma skanka, za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet, kao i dvije automatske puške - 'Heckler & Koh' i 'Uzi', dva pištolja – 'Vzor' i 'ME 8 Police' i jedan revolver 'Mauser k50', piše u saopštenju.

Osumnjičeni Sijarić je juče iz Podgorice sproveden višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio krivična djela “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

On se kod tužioca branio ćutanjem.

Galerija

Bonus video: