Fetel: Opet bih učinio isto jer Veber nije zaslužio pobjedu

"Poštujem Marka kao vozača, ali u prošlosti je u nekoliko navrata mogao da pomogne timu, a nije to uradio", dodao je aktuelni svjetski šampion
68 pregleda 2 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.04.2013. 12:35h

Aktuelni svjetski šampion Formule jedan Sebastijan Fetel rekao je da bi se "vjerovatno" ponovo oglušio o

naređenje iz boksa Red Bula da tokom trke ne pokušava da obiđe klupskog kolegu Marka Vebera.

Fetel je na trci za Veliku nagradu Kine uprkos naređenju iz boksa obišao klupskog kolegu Vebera i na kraju pobijedio. Veber je zbog toga ljut na Fetela, ali i na čelnike ekipe jer aktuelni svjetski šampion nije kažnjen.

Upitan da li bi to ponovo učinio, Fetel je rekao: "Nisam siguran da mogu da odgovorim, pošto u trenutku situacija može drugačije da izgleda, ali vjerovatno bih isto učinio".

"Nisam želio da ignorišem naređenje iz boksa. Čuo sam ga, ali ga nisam razumio na pravi način. I izvinio sam se zbog toga. Da sam razumio i razmislio o tome, da Mark ostaje na prvom mjestu, vjerovatno bih isto učinio, pošto Mark nije zaslužio da pobijedi", rekao je Fetel.

Fetel je dodao da je na taj način "indirektno" želio da kazni Vebera jer mu prošle sezone nije pomogao na posljednjoj trci šampionata u Brazilu, kada se sa Fernandom Alonsom iz Ferarija borio za šampionsku titulu.

"On me nikada nije podržao. Ekipa me podržava i mislim da obojica imamo podjednaku pomoć. Poštujem Marka kao vozača, ali u prošlosti je u nekoliko navrata mogao da pomogne timu, a nije to uradio", dodao je aktuelni svjetski šampion.

Fetel je rekao da ga ekipa nije kaznila zbog poteza u Maleziji.

"Razgovarao sam sa njima i izvinio se. Kazna, odgovornost, šta se očekivali da će se dogoditi? To smo riješili unutar ekipe. Izvinio sam se ekipi čim mi se za to ukazala prilika", rekao je Fetel.

Bonus video: