Cetinje: Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje bankovnih kartica

Učitavanjem podataka sa magnetne trake je utvrđeno da podaci sa kartica pripadaju drugim karticama, saopšteno iz Uprave policije
6 komentar(a)
Cetinje kružni tok radovi, Foto: Prijestonica
Cetinje kružni tok radovi, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 11.04.2013. 12:20h

Cetinjska policija, u saradnji sa Odsjekom za suzbijanje privrednog kriminaliteta, zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv S.Đ. (30) iz Cetinja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

"Policijski službenici su, raspolažući operativnim saznanjima, 9. aprila na raskrisnici magistralnih puteva Podgorica – Cetinje – Budva, lišili slobode S.Đ. Kod S.Đ. su pronađene dvije bankovne kartice sa natpisom "NLB Montenegro banka", koje su glasile na njegovo ime, a za koje se posumnjalo da se radi o falsifikatu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su bankovne kartice privremeno oduzete i proslijeđene banci, radi ekspertize od strane stručnih lica.

"Konstatovano je da kartice nisu validne po više parametara. Učitavanjem podataka sa magnetne trake je utvrđeno da podaci sa kartica pripadaju drugim karticama. Korišćenje dvije navedene kartice, koje su skimovane kartice – kopije, bi prouzrokovalo nevalidnu potrošnju sredstava sa računa stvarnih korisnika kartica, čiji su podaci dobijeni učitavanjem magnetne trake. Krivična prijava protiv S.Đ. podnijeta je u redovnom postupku", navodi se u saopštenju.

Bonus video: