Veber: Završiću sezonu u Red Bulu

"Tek smo pred trećom trkom u šampionatu i nikada u tom periodu sezone nisam donosio odluke o karijeri. Znam da se o tome priča, ali ne vidim zbog čega bih sada odlučivao", kaže Veber
1 komentar(a)
Mark Veber, Foto: Beta AP
Mark Veber, Foto: Beta AP
Ažurirano: 11.04.2013. 11:01h

Australijanac Mark Veber, vozač Red Bula, rekao je danas da će sezonu završiti u toj ekipi, ali da još ne zna da li će potpisati novi ugovor.

Veber je ljut na klupskog kolegu Sebastijana Fetela i na čelnike ekipe zbog incidenta tokom trke za Veliku nagradu Malezije gde je osvojio drugo mjesto.

Aktuelni svjetski šampion Fetel je u završnici trke, uprkos naredbi iz boksa, pretekao Vebera i pobijedio, ali ga čelnici ekipe zbog toga nisu kaznili, te Veber razmišlja da po isteku ugovora napusti Red Bul.

"Namjeravam da završim sezonu u Red Bulu. Mnogi su u to sumnjali, ali ostaću u ekipi. Oduvijek sam razmišljao samo o tekućoj sezoni...Ne vidim zašto bih sada morao da donosim odluke o budućnosti", rekao je Veber novinarima u Šangaju gdje će se u nedjelju voziti Trka za Veliku nagradu Kine.

On je rekao da će pred kraj sezone razgovarati s čelnicima Red Bula.

"Na ljeto ću razgovarati sa njima. Tek smo pred trećom trkom u šampionatu i nikada u tom periodu sezone nisam donosio odluke o karijeri. Znam da se o tome priča, ali ne vidim zbog čega bih sada odlučivao", rekao je Veber.

"Očigledno je da su naši odnosi zategnuti i to nije prvi put. Sada moramo da se koncentrišemo na naše nastupe. Mislim da ekipa nije bila loša u Maleziji, ali mnogima je bilo neprijatno... Takva situacija se ove sezone možda više neće ponoviti - ali mogla bi da se dogodi u nedjelju. To još ne znamo", dodao je australijski vozač.

Veber je rekao da se raduje predstojećoj trci i ocijenio da je u Maleziji Red Bul pokazao da ima konkurentno vozilo.

"Dobro se osjećam poslije malog odmora i radujem se povratku na stazu. Dokazali smo da imamo konkurentno vozilo u prve dvije trke, ali znamo da nas čeka još posla. Nismo imali dovoljno dobar bolid da pobijedimo u Australiji, ali u Maleziji svakako jesmo", rekao je Veber.

Bonus video: