Zakazano suđenje za ubistvo Hutera na Cetinju

Prema navodima optužnice Mihailo Grgurović (32) je 30. avgusta 2012. sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera (30)
280 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Grgurović, Foto: Upravapolicije.com
Mihailo Grgurović, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 11.04.2013. 08:02h

Predsjednica krivičnog vijeća sudija Vesna Moštrokol, zakazala je za 29. maj u Višem sudu u Podgorici, početak glavnog pretresa Cetinjaninu Mihailu M. Grguroviću (32), optuženom za ubistvo sugrađanina Olivera Hutera (30).

Prema navodima optužnice zamjenice višeg državnog tužioca Olivere Ražnatović, Grgurović je 30. avgusta 2012. godine, sa umišljajem iz bezobzirne osvete ubio Olivera Hutera.

Okrivljeni je, kako piše u optužnici, sa stradalim mladićem bio u svađi zbog događaja od prije više godina, kada je bio fizički napadnut od Olivera Hutera i njegovih roditelja Miodraga Hutera i Dragice Huter da je tada Grgurović zadobio povrede.

"Na raskrsnici Ulice vojvode Boža i Nikca od Rovina u Cetinju, Grgurović je vozilom 'opel astra' udario u motocikl kojim je upravljao Huter. Nakon toga, Huter je krenuo da bježi Ulicom vojvode Boža u pravcu gornjeg dijela grada Cetinja, a okrivljeni je držeći u ruci pištolj nepoznate marke, potrčao za njim i ispalio u njegovom pravcu više metaka. Jedan od tih hitaca ga je pogodio u leđa, u središnjem podlopatičnom predjelu, nakon čega je Huter preminuo usljed iskrvavljenja", piše u optužnici.

Bonus video: