Uhapšeni zbog pokušaja reketiranja: Tražili 50.000, pa upali u klopku

Policija vjeruje da su se Bajčeta i Todorović dogovorili, sa još jednom osobom iz Srbije, kako da dođu do novca
368 pregleda 0 komentar(a)
Telefon, Foto: Shutterstock
Telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2013. 15:33h

Policija je preksinoć u Podgorici osujetila pokušaj iznude - Vasilije Bajčeta (30) i Jovan Todorović (26) uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da reketiraju Podgoričanina V. R.

Policija vjeruje da su se Bajčeta i Todorović dogovorili, sa još jednom osobom iz Srbije, kako da dođu do novca, a potom u nedjelju veče oko 19 časova, pozvali telefonom V.R. i uz prijetnju da će ugroziti njega i njegovu porodicu tražili 50.000 eura.

Osumnjičeni, kako piše u saopštenju, tokom poziva V.R. saopštili su da će u narednim pozivima dobiti instrukcije gdje i kada da ostavi novac ali i naglasili da “ništa ne smije prijavljivati policiji”.

Nakon narednog poziva, V.R. je u ponedjeljak policiji prijavio slučaj, nakon čega su se inspektori uključili u rasvjetljavanje događaja.

“V.R. je u sljedećem pozivu rečeno gdje da ostavi novac, a nakon toga ga je to isto lice, koje ga je pozivalo, zvalo više puta i mijenjalo lokaciju primopredaje. Na kraju je V.R. saopšteno da novac, sada u iznosu od 20.000 eura, ostavi iste večeri u naselju Zlatica, na lijevom prednjem točku pneumatika teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta jedne autoperionice, u blizini pasarele”, saopštila je policija.

Kako je policija pratila pozive, ali dogovor oko primopredaje novca sa oštećenim V.R., inspektori dogovorili da pripremi kesu sa 3.735 eura, koju je po instrukcijama ostavio na gumi parkiranog kamiona na Zlatici.

Ne sluteći da im se sprema policijska klopka, Bajčeta i Torodović su preksinoć oko 22 časa krenuli da sa teretnjaka “pokupe” kesu. Policija navodi da je Bajčeta imao zadatak da preuzme ostavljenu kesu, dok mu je Todorović čuvao stražu, ali su tada “upali” u policijsku zamku.

“Tada su, u zasjedi koja je prethodno bila organizovana i uhapšeni. Tokom lišenja slobode osumnjičeni su bezuspješno pokušali da pobjegnu”, piše u saopštenju UP.

Policija je pretresom Todorovićevog “BMW-a” pronašla mobilni telefon, za koji se sumnja da je korišćen tokom zvanja sa saučesnikom iz Srbije . Pretresom Todorovićeve kuće pronađena su još dva mobilna telefona, dok je pretresom kuće Bajčete pronađen još jedan telefon.

“Svi telefoni sa SIM karticama biće uz spise predmeta predati nadležnom tužiocu”, saopštila je policija. Osumnjičeni su juče, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, koji im je zbog krivičnog djela iznuda odredio 48-časovno zadržavanje . Podgorička policija tražila je od kolega u Srbiji da identifikuje saučesnika, koji je imao zadatak da poziva V.R. da mu prijeti i traži novac

Bonus video: