Francuz i Srbin osuđeni zbog šverca droge

U prvostepenoj presudi se navodi da su 19. novembra 2012. na graničnom prelazu Sukobin, radi dalje prodaje, u Crnu Goru unijeli 2915 grama marihuane
0 komentar(a)
kanabis, marihuana, Foto: Thelocal.de
kanabis, marihuana, Foto: Thelocal.de
Ažurirano: 09.04.2013. 14:33h

Francuski državljanin Rebufe Silvan Žan Pjer i Hasani Fatbarda, državljanin Srbije, osuđeni su na po dvije godine zatvora zbog šverca oko tri kilograma marihuane u novembru prošle godine.

Otkriveni su 20. novembra na graničnom prelazu Debeli brijeg u 00.20 časova, prilikom kontrole Uprave carina

Sudija Suzana Mugoša koja je izrekla presudu u Višem sudu u Podgorici, produžila je okrivljenima pritvor jer su strani državljani.

U prvostepenoj presudi se navodi da su 19. novembra 2012. na graničnom prelazu Sukobin, radi dalje prodaje, u Crnu Goru unijeli 2.915 grama marihuane.

Okrivljeni su toga dana u 19 sati i 23 minuta vozilom “golf 4” plave boje, registraskih oznaka CM: 999 RT, kojim je upravljao Žan Pjer, dok je Hasani bio suvozač. Droga je bila upakovana u sedam paketa, oblijepljeni selotejp trakom, a sakrivena u lijevom i desnom tapaciru pored zadnjeg sjedišta.

Otkriveni su 20. novembra na graničnom prelazu Debeli brijeg u 00.20 časova, prilikom kontrole Uprave carina i Grupe za borbu protiv krijumčarenja drogom policija Herceg Novog, Kotora i Tivta.

Bonus video: