Dvije osobe uhapšene zbog pokušaja iznude 50.000 eura

Osumnjičeni V.B. i J.T. su danas, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 14:40h

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Područne jedinice Podgorica uhapsili su V.B. (30) i J.T. (26) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu sugrađanina V.R, počinili krivično djelo iznuda.

Policija sumnja da je za sada nepoznato lice, u dogovoru sa V.B. i J.T, sa broja sa područja Republike Srbije, zvalo V.R. i uz prijetnju smrću njemu i njegovoj porodici zahtijevalo da da novac u iznosu od 50.000 eura.

To lice je kazalo V.R. da će u sljedećem pozivu dobiti instrukcije gdje i kada da ostavi novac, kao i da događaj nipošto ne smije prijaviti policiji.

Kada ga je to lice ponovo pozvalo 8. aprila, V.R. došao u podgoričku policiju i prijavio događaj, piše u saopštenju policije.

Kada ga je to lice ponovo pozvalo 8. aprila, V.R. došao u podgoričku policiju i prijavio događaj

Službenici PJ Podgorica su o događaju obavijestili zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, nakon čega su preduzeli aktivnosti na identifikovanju, lociranju i lišenju slobode osumnjičenih lica.

"V.R. je u sljedećem pozivu rečeno gdje da ostavi novac, a nakon toga ga je lice koje ga je pozivalo zvalo više puta i mijenjalo lokaciju primopredaje. Na kraju je V.R. saopšteno da novac, sada u iznosu od 20.000 eura, ostavi iste večeri u naselju Zlatica, na lijevom prednjem pneumatiku teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta jedne autoperionice, u blizini pasarele.

V.R. je, u dogovoru sa policijskim službenicima, pripremio kesu sa mnogo manjim iznosom – 3.735 eura, koju je potom ostavio na dogovorenom mjestu i otišao.

Po novac su, oko 22 časa, došli V.B. i J.T. Dok je V.B, sumnja se, prilazio dogovorenom mjestu i uzimao novac, J.T. je čuvao stražu. Tada su, u zasjedi koja je prethodno bila organizovana, i lišeni slobode. Prilikom lišenja slobode osumnjičeni su bezuspješno pokušali da pobjegnu", navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičeni V.B. i.J.T. su zadržani u policijskim prostorijama.

Pretresom vozila marke „BMW“, vlasništvo J.T, a koje su osumnjičeni V.B. i J.T. koristili prilikom izvršenja krivičnog djela, pronađen je i izuzet mobilni telefon, za koji se sumnja da je korišćen za ostvarivanje kontakta sa saučesnikom na teritoriji Republike Srbije.

Pretresom kuće J.T. pronađena su dva mobilna telefona, dok je pretresom kuće V.B. pronađen još jedan mobilni telefon. Svi telefoni sa SIM karticama biće uz spise predmeta predati postupajućem tužiocu.

Osumnjičeni V.B. i J.T. su danas, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Policijski službenici, u saradnji sa kolegama iz Srbije, pokušavaju da identifikuju treću osobu koje je učestvovalo u krivičnom djelu, a koje je V.R. upućivalo pozive sa teritorije Republike Srbije.

Galerija

Bonus video: