Romina: Klikovac mi smjestila sitnu krađu

"Kao tužilac sa toliko godina radnog staža sigurno sebe ne bih dovela ui situaciju da zbog tridesetak eura sebi presudim smrtnu kaznu"
112 pregleda 0 komentar(a)
Romina Vlahović, Foto: Luka Zeković
Romina Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.04.2013. 10:23h

Suspendovana zamjenica Osnovnog državnog tužioca Romina Vlahović, optužila je juče Osnovnu državnu tužiteljku u Podgorici Ljiljanu Klikovac - da joj je namjerno smjestila krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara.

Vlahović je to kazala u Osnovnom sudu, na suđenju u predmetu u kojem joj se sudi jer je, navodno, 12. januara u “Kozmetiks marketu” kod Sahat kule u Podgorici zatečena u prodavnici dok je skupocjene pomade stavljala u kutije jefitinih, koje je zatim plaćala na kasi.

“Sve je ovo posljedica animoziteta Klikovac prema meni. Da sam u pravu, tužilaštvo bi prvo sačekalo da presuda bude pravosnažna, pa tek onda da predlože Tužilačkom savjetu moje razrješenje sa funkcije zamjenika tužioca. Ali, Klikovac je bila svjesna da tužilaštvo ne posjeduje dokaze protiv mene i brže bolje je Tužilačkom savjetu podnijela inicijativu za moje razrješenje.

“Sve je ovo posljedica animoziteta Klikovac prema meni. Da sam u pravu, tužilašt vo bi prvo sačekalo da presuda bude pravosnažna, pa tek onda da predlože Tužilačkom savjetu moje razrješenje sa funkcije zamjenika tužioca"

Dodala je da tužilaštvo tokom dokaznog postupka nije pružilo ni jedan validan dokaz da je izvršila krivično djelo.

"Progon od Klikovac traje skoro tri godine. Pokušali su da me obilježe kao kradljivca, da me na taj način diskredituju. Kao tužilac sa toliko godina radnog staža sigurno sebe ne bih dovela ui situaciju da zbog tridesetak eura sebi presudim smrtnu kaznu”, rekla je Vlahović.

Zamjenica Višeg državnog tužioca Suzana Milić, u završnim riječima istakla da je tužilaštvo nesumnjivo dokazalo da je Vlahović počinila krivično djelo za koje se tereti.

“Iskazi svjedoka nesumnjivo su ukazali da je Vlahovićeva počinila ovo krivično djelo, a slično je postupila i krajem decembra, kada ju je prodavačica opomenula da ne zamjenuje proizvode. Počinila je direktni umišljaj jer je znala da će ovim činom sebi pribaviti manju korist. Na snimku se jasno vidi trenutak kako zamjenjuje kreme i kako ih zatim vraća na policu”, kazala je Milić.

“Na video snimku se ne vidi precizno šta radi optužena. Postoji li sumnja da su te kreme ranije zamjenjene, jer su i same prodavačice tvrdile da im se to dešavalo i ranije"

“Na video snimku se ne vidi precizno šta radi optužena. Postoji li sumnja da su te kreme ranije zamjenjene, jer su i same prodavačice tvrdile da im se to dešavalo i ranije", kazao je Šoškić.

Predstavnici "Cosmetiks marketa" saopštili su ranije da se ne pridružuju gonjenju Vlahović. Sud će u srijedu donijeti presudu Vlahovićevoj. Klikovac juče nije odgovarala na pozive "Vijesti".

Bonus video: