Procesuirano šest osoba u NK: Ukradeni kombi, pare, telefon, ikona Svetog Đorđa, suve pršute...

Novak Macanović (35) iz Nikšića osumnjičen je da je sredinom maja iz pomoćnog objekta, koji se nalazi u blizini porodične kuće u selu Dragovoljići, vlasništvo B.Ć. Iz Podgorice, ukrao dizel gorivo, alat i kazan od rosvaja
385 pregleda 10 komentar(a)
Nikšić policija, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić policija, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.07.2018. 12:47h

Nikšićka policija je tokom juna rasvijetlila i nadležnom tužiocu procesuirala šest osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili osam krivičnih djela teška krađa i krađa.

Filipu Mijajloviću (25) i Igoru Radojičiću (25) se stavlja na teret da su početkom juna ukrali kombi marke "Mercedes sprinter", vlasništvo V.S. kao i 650 kilograma otpadnog bakra vrijednosti 3.250 eura sa otpada sekundarnih sirovina "SS Alga".

Protiv Radojičića je podnesena krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je pomagao prilikom izvršenja krivičnih djela, dok se Mijajlović, kome se na teret stavljaju krađa i teška krađa, nalazi na izdržavanju kazne u ZIKS-u, zbog sličnih krivičnih djela. Policajci su pronašli ukradeni kombi i otpadni bakar i vratili ih vlasnicima.

Aleksandru Vickoviću (35) se stavlja na teret da je krajem juna provalio u kafe bar "Perla" i ukrao pare, lap top i DVD uređaj. Njemu je sudija nakon saslušanja odredio pritvor.

Novak Macanović (35) iz Nikšića osumnjičen je da je sredinom maja iz pomoćnog objekta, koji se nalazi u blizini porodične kuće u selu Dragovoljići, vlasništvo B.Ć. Iz Podgorice, ukrao dizel gorivo, alat i kazan od rosvaja.

Macanović je priznao krivično djelo, kao i da je iz porodične kuće porodice S.K. ukrao ikonu Svetog Đorđija i luster na petrolej, koji su stari preko 200 godina, i prodao ih nepoznatoj osobi. Protiv njega je, po nalogu državnog tužioca, podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Vuku Kovačeviću (24) se stavlja na teret da je u julu prošle godine iz porodične kuće M.D. u mjestu Broćanac ukrao sedam suvih pršuta, dok je Rada Rosandić (24) osumnjičena da je krajem juna tekuće godine ukrala mobilni telefon marke "Samsung", vlasništvo O.R. Protiv njih dvoje su, po nalogu državnog tužioca, podnesene krivične prijave u redovnom postupku.

Bonus video: