Jedite za lepotu: Banane brišu podočnjake, ananas bore

“Ljepota se gradi iznutra prema spolja, a da bi koža bila sjajna i lijepa treba jesti namirnice koje organima i koži daju energiju”
1 komentar(a)
ananas, Foto: Shutterstock.com
ananas, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.04.2013. 14:22h

Kimberli Snajder, nutricionista iz Holivuda, u svojoj novoj knjizi “Detoks hrana za ljepotu” otkriva strogo čuvane tajne slavnih ličnosti kojima njeguju mladalački izgled i ljepotu.

Od Dru Barimor, Olivije Vajld, preko Ovena Vilsona, Vinsa Vona do Dite von Tiz, brojne zvijezde pridržavaju se njenih načela zdravog jelovnika za detoksikaciju i ljepotu koji ne uključuje gluten i mliječne proizvode.

“Ljepota se gradi iznutra prema spolja, a da bi koža bila sjajna i lijepa treba jesti namirnice koje organima i koži daju energiju”, ističe Snajderova – “Izbjegavajte lajt proizvode, kao i gazirana pića s vještačkim zaslađivačima pošto isušuju kožu i čine je osjetljivom”

Najbolje za kožu

Snajderova se kune u moć ananasa, koji bi trebalo da jedete barem jednom nedjeljno kako biste podstakli proizvodnju kolagena u koži. Sjeme lana je odličan dodatak jelima, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje sprječavaju unutrašnje isušivanje kože.

Kod pojave bubuljica, Snajder predlaže izbacivanje toksina iz tijela dijetom koja se sastoji od ispijanja jogurta, ali i mješavine vode i jabukovog sirćeta.

Najbolje za kosu

Vitamin A je ključan za sjajnu i zdravu kosu, kao i za hidrirano teme koje podstiče brži rast kose.

Zbog toga je dobro obogatiti svoj jelovnik svježom šargarepom. Sjemenke bundeve odličan su izvor cinka, sumpora i vitamina A, koji pomaže u jačanju kose, pa ih valja pojačano jesti kod problema sa štitnom žlijezdom ili nakon porođaja.

Najbolje za nokte

Za lijepe i čvrste nokte otporne na listanje preporučuje se proso, kao i tamno lisnato povrće poput spanaća i kelja.

Smoothie za doručak

Sastojci:

  • 3 dl vode
  • mala glavica nasjeckane rimske salate
  • 3 do 4 stabljike celera
  • nekoliko listova spanaća
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 1 banana
  • sok od pola limuna

Priprema:

Nasjeckanu zelenu salatu i vodu stavite u blender. Nakon što se salata dobro usitni, dodajte celer, jabuku i krušku, a nakon nekoliko minuta bananu i sok od limuna.

Bonus video: