Ispovijesti nakon pljačke: Razbojnik taocu prislonio pištolj na glavu

Službenik obezbjeđenja filijale CKB-a na Starom aerodromu, Miomir Lekić, opisao blizak susret sa razbojnikom
57 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2013. 16:44h

Službenik obezbjeđenja filijale Crnogorske komercijalne banke na Starom aerodromu, Miomir Lekić iz Andrijevice, koji je prekjuče imao blizak susret sa pljačkašem, kazao je da je razbojnik u toku pljačke banke uzeo taoca i da mu je pištolj prislonio na glavu.

Lekić je “Vijestima” detaljno ispričao kako se odvijala pljačka filijale CKB-a, kada je naoružani napadač ukrao oko 15.000 eura.

“Maskirani naoružani muškarac ušao je na klizna vrata poslovnice. Kada je došao na pola puta od ulaza do šaltera, povikao je: 'Ovo je pljačka, baci pištolj, baci pištolj'”, rekao je on.

Dodao je da se u tim trenucima nalazio iza šaltera, pored koleginice, koja je sjedjela sa njegove lijeve strane.

“U jednom trenutku uhvatio je taoca, klijenta banke starog oko pedeset godina, i prislonio mu pištolj na glavu, uporno ponavljajući: 'Baci pištolj, baci pištolj ubiću vas'”, istakao je Lekić, koji je, kako kaže, u međuvremenu kleknuo iza pulta.

“Vitlao je pištoljem lijevo-desno i ponovo vikao iste riječi, da bacim pištolj. U tim trenucima aktivirao sam taster za alarm”, kazao je Lekić, službenik obezbjeđenja “Sistem sekjuriti”, koji nije poslušao razbojnika i bacio oružje.

“Pištolj sam držao sve vrijeme u ruci, ali bez metka u cijevi. Nije bio repetiran”, istakao je on.

Nedugo nakon što je pritisnuo alarm, kaže Miomir, pljačkaša nije bilo.

“Uspio je od koleginice, šalterske radnice, da otme novac i pobjegne kroz ista vrata kroz koja je ušao”, naveo je Lekić. Pljačkaš je, kaže on, pored oružja imao sa sobom i kesu za novac.

“Pištolj sam držao sve vrijeme u ruci, ali bez metka u cijevi. Nije bio repetiran”, istakao je on

“Službenica banke je pod prijetnjom morala da mu da novac. Pljačka je trajala nepun minut. Što se tiče ličnog opisa pljačkaša, bio je visok oko 180 centimetara i krupnije građe. Imao je pink fantomku sa otvorom za oči i usta, jaknu plave boje i kapuljaču od dukserice zelene boje”, istakao je Lekić.

Dodao je da je u stresnim trenucima razmišljao samo o tome kako da zaštiti koleginice, ali i četiri klijenta banke koji su bili preko puta njega.

“Prošlo mi je kroz glavu samo da zaštitim koleginice i klijente. Razbojnik nije pucao, tako da ni ja to nijesam uradio. Sve se vrlo brzo odigralo, pljačkaš je kada je izašao prvo skrenuo desno, a zatim pobjegao prema šinama”, zaključio je Lekić, koji će dugo pamtiti događaj, koji je, srećom, prošao bez ozbiljnijih posljedica.

Pored ove pljačke, poslovnica CKB-a u Ulici kralja Nikole, u zgradi "Metalke" dva puta je bila meta pljačkaša.

Oko 8.000 eura iz te poslovnice je odnijeto 16. marta. Tada je lopov, takođe, prijetići pištoljem upao u banku.

Službenik obezbjeđenja pokušao je da spriječi pljačku, ali pošto je razbojnik zaprijetio da će ubiti radnicu banke, spustio je pištolj, nakon čega je pljačkašu predat novac.

Ista banka bila je na meti pljačkaša i 4. februara, kada je odnijeto oko 3.000 eura.

Jedna od službenica na šalteru, prema informacijama “Vijesti”, pretrpjela je dramu u obije pljačke u zgradi “Metalke”.

Kamere nijesu „uhvatile” lice

Na snimku pljačke koji je policija izuzela kao dokaz, prema informacijama “Vijesti”, vidi se i trenutak kad pljačkaš rukom povlači roze fantomku na lice.

“Prilikom ulaska na vrata, razbojnik je spustio glavu prema podu, sa kapuljačom na glavi, tako da kamere nijesu mogle da mu zabilježe lice.

Nakon par koraka samo je spustio fantomku na lice i izvukao pištolj”, kazao je izvor “Vijesti”, koji je pogledao snimak krađe.

Galerija

Bonus video: