Mavrović zbog povrede odložio povratak u ring

“Na sparingu mi je puklo rebro i sada mi predstoji pauza od 10 do 15 dana dok ne zaraste. Tek tada mogu da razmišljam o nastavku priprema”, rekao je Mavrović u emisiji “Nedjeljom u dva”
85 pregleda 0 komentar(a)
Željko Mavrović, Foto: Www.slobodnaevropa.com
Željko Mavrović, Foto: Www.slobodnaevropa.com
Ažurirano: 07.04.2013. 16:57h

Čuveni hrvatski bokser Željko Mavrović (44) otkazao je meč sa Enadom Ličinom, koji je bio zakazan za 27. april u Hamburgu.

Nekadašnji reprezentativac SFRJ je povrijedio rebro na treningu.

“Tog datuma sasvim sigurno neću boksovati, jer mi je u petak na sparingu puklo rebro i sada mi predstoji pauza od 10 do 15 dana dok ne zaraste. Tek tada mogu da razmišljam o nastavku priprema od najmanje mjesec i po, kako bih se vratio u sadašnju formu”, rekao je Mavrović gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva” na HTV-u.

Mavrović je zadivio bokserki svijet sjajnom borbom za titulu prvaka svijeta u WBC verziji sa Lenoksom Lusisom 26. septembra 1998. godine.

Iako je izgubio jednoglasnom odlukom sudija i doživio jedini poraz u profi karijeri (upisao 27 pobjeda), pružio je fenomenalan otpor tada najboljem bokseru svijeta.

Planirao je da se vrati protiv 33-godišnjaka iz Novog Pazara, ali je morao da odloži povratak u ring nakon skoro 15 godina. Možda i da ga definitvno otkaže...

“Sigurno ću ponovo ući u proces treninga, ali nisam siguran hoću li doći u poziciju da se ponovo borim. Imao sam i prije ožiljak na tom rebru, a udarci na treninzima u Njemačkoj očito su ga samo dokrajčili”.

“Tokom priprema sam imao i nekoliko povreda arkade, ali sam s tim mogao da radim sve osim sparinga. Nažalost, lom rebra traži mirovanje”, rekao je Mavrović.

Mavrović je bio prvak Evrope tri godine za redom (1995-1997), a nastupio je i na Olimpijskim igrama 1988. u Seulu i 1992. u Barseloni.

Mavrović se posljednjih godina bavi proizvodnjom zdrave hrane, o čemu je pričao kod poznatog novinara Aleksandra Stankovića.

Bonus video: